ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kültür ve Sanat için Urla buluşması

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 9.6.2012    


Kültür ve Sanat için Urla buluşması

Konak Belediyesi, Cumalı Seferis Gökyüzü Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası işbirliğiyle düzenlenen İzmir Sanat ve Kültür Projesi devam ediyor.

Proje kapsamında yürütülen ‘Sokak ve Mim Sanatçıları Yazarlar ve Şairler için buluşuyor’ etkinliğinin ilki Urla’da gerçekleşti. Romanya, Yunanistan ve Türkiye, üç ülkenin kültür ve sanatının bir arada olduğu projede, Konak Belediyesi Rumen ve Yunan şairler ile yazarları Urla Yorgo Seferis Evi’nde ağırlandı. Eski şairlerden olan aynı zamanda Urla’ya bağlılığı ile bilinen Yunan sanatçı Yorgo Seferis’in anısına Urla’daki evinde şiir dinletisi gerçekleşti. Etkinliğin onur konukları Türk yazarlardan Nursel Duruel ve şairlerden Cevat Çapan oldu. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği etkinlikte şairler memleketlerine özgü şiirleri seslendirdiler. Keyifli sohbetlerin de yer aldığı şiir dinletisinde, üç ülkenin birbirleriyle olan içten ve samimi diyalogları görülmeye değerdi. Yunanlı bir grup şarkı söylerken, Rumen bir grup ise pandomim gösterisi yaptı.

Sürgün edilen şairler de unutulmadı

Sokak Sanatları Atölyesi sanatçıları, Yorgo Seferis Evi’nde farklı ve bir o kadar da anlamlı canlı heykeliyle dikkat çekti. Yunanlı eski şair Yorgo Seferis, Yılmaz Güney, Nazım Hikmet gibi birçok sanatçı, şair ve yazarların her şeye rağmen düşünce özgürlüklerinin kısıtlanması ve sürgüne gönderilmeleri canlı heykeller ile anlatıldı. Canlı heykelin görselliğiyle ifade ettiği düşünceyi gören yabancı şair ve yazarlar, bu durumun önemini vurguladılar ve heykelle fotoğraf çektirdiler.

Konuklar, İzmir’in güzel ilçelerinden biri olan aynı zamanda önemli bir şairin hayatının bir bölümünü geçirdiği Urla’da gezinti yaptı. Şair Seferis’in sürgüne gitmeden önce zamanının büyük bir bölümünü geçirdiği Urla Tarihi Batis’in Kahvesi de ziyaret edildi.






Okunma: 1155
Okunma: 1155












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)