ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dr. Yelda Sorguç okurlarıyla buluştu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 13.6.2012    


Dr. Yelda Sorguç okurlarıyla buluştu

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde Mikrobiyoloji uzmanı olarak çalışan Dr. Yelda Sorguç, yazarlık serüvenini okurlarıyla paylaştı. Konak Belediyesi’nin düzenlediği ‘Küçük Dünyalar / İçimdeki Rüzgar’ adlı etkinlik Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. 2006 yılından bu yana hiç durmadan yazan Dr. Sorguç, okurlarıyla gerçekleştirdiği içten sohbette, yazarlık serüveninin nasıl başladığını anlattı.

“Hayatımı edebiyata vermeye hazırım”

Nobel ödüllü yazarların kitaplarını çalışır gibi okuduğunu söyleyen Dr. Yelda Sorguç, içindeki anlatma isteğini yazarak ifade ettiğini vurguladı. İçimdeki Rüzgar kitabı için “İçimdeki fırtınanın taşmasıyla oluştu” diyerek duygularını anlatan Sorguç, Küçük Dünyalar kitabında ise çoğu yazarın cesaret edemeyeceğini yaptı ve kadın yazar olarak okuyucuya bir erkeğin dünyasından seslendi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a, yazarlarla okuyucuları buluşturduğu için teşekkür eden Sorguç, sözlerine şöyle devam etti:

“Bana doktorluk ve yazarlık yapmadığım zaman ne yaptığımı soruyorlar. Kalan zamanımda düşünüyorum. Daha çok yazmayı, edebiyata nasıl katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Hayatımı edebiyata vermeye hazırım. Ben edebiyatı, hayattan daha çok önemsiyorum.”






Okunma: 1235
Okunma: 1235












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)