ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yekta Kopan’dan ‘öykü dinletisi’

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 17.6.2012    


Yekta Kopan’dan ‘öykü dinletisi’

Seyircinin önce sesinden tanıdığı, daha sonra ekranlarda yüzüne aşina olduğu ve son olarak da elinden kitaplarını düşürmediği Yekta Kopan, ‘Kediler Güzel Uyanır’ adlı son kitabıyla ‘Yazarlar İzmir İçin Okuyor’un konuğu oldu

Sanat galerilerinin, kültür merkezlerinin sırayla tatile girdiği yaz döneminde kültür ve sanat etkinliklerine ara vermeyen Konak Belediyesi, seslendirme sanatçısı, sunucu ve yazar Yekta Kopan’ı okurlarıyla buluşturdu. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Yazarlar İzmir için Okuyor’ adlı etkinlikte Yekta Kopan, son kitabı Kediler Güzel Uyanır’dan sevilen öykülerini seslendirdi. Aynı zamanda deneyimli bir seslendirme sanatçısı olan yazar, okuyuculara adeta bir ‘öykü dinletisi’ yaşattı.

Bu ay üçüncüsü düzenlenen ‘Yazarlar İzmir için Okuyor’da Yekta Kopan okuyucuları Benal Nevzat Salonu’nda bir araya geldi. Öykü Günleri ve Şiir Buluşmaları gibi uluslararası etkinliklerle Konak’ın adını dünyaya Edebiyatın Başkenti olarak duyuran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Yekta Kopan’ı İzmir’de konuk etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekranlarda alışık olmadığımız ama hep özlediğimiz yaklaşımıyla farklı, içten, sıcak, dost bir yüz Yekta Kopan. Televizyonu açtığınızda karşınıza çıkan şiddettin aksine sevgiyle kucaklayan bir yaklaşımı var. Haziran ayı şiir için, edebiyat için özel bir aydır. Biz kültür ve sanatın ışığını yaymaya farklı etkinliklerle devam edeceğiz.”

Öyküsünü ilk kez seslendirdi

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde okurlarıyla buluşan Yekta Kopan, öykülerini İzmirliler için okurken, içten ve unutulmaz bir sohbete de imza attı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın armağan ettiği şans fillerini program boyunca yanında tutan Kopan, Fil Uçuşu adlı bloğunu ve ilk kitabı Fildişi Karası’nı hatırlatarak, bu hediyenin anlamının büyük olduğunu ifade etti. Edebiyat, yazar ve okur arasındaki ilişkiye değinen Yekta Kopan şöyle konuştu:

“Edebiyat yazıldığı değil okunduğu anda oluşuyor. Benim için öncelikli olan okur olmak. Çünkü hayatı okuyabildiğiniz zaman anlam kazanıyor; o zaman barış, paylaşım, hoşgörü kelime olmaktan çıkıp yaşama katılıyor.”

Hem duygusal hem de bol kahkahalı dakikaların yaşandığı etkinlikte Yekta Kopan, Kediler Güzel Uyanır kitabının en etkileyici öykülerinden ‘Fil Mezarlığı’nı İzmirliler için okudu. Bu öyküyü ilk kez sesli okuduğunu dile getiren yazar, okuma ve sohbetin keyfini bir arada yaşattı.






Okunma: 1165
Okunma: 1165












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)