ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kedi Kitapevi Pazartesi Söyleşileri’nde Başkan Tartan’ı konuk etti

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 18.6.2012    


Kedi Kitapevi Pazartesi Söyleşileri’nde Başkan Tartan’ı konuk etti

Karşıyaka Kedi Kitapevi’nde Aralık ayından bu yana düzenlenen Pazartesi Söyleşileri’nin onur konuğu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan oldu. Moderatörlüğünü Yazar Melih Ergen’in yaptığı söyleşi ‘Şiir ve Politika’ başlığı altında gerçekleşti.

Rus Turizm Yazarlar Birliği Başkanı Anatoly Kovalev’in Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a söylediği “Dünyada en önemli şanslardan biri, bir kenti şair bir başkanın yönetmesidir” sözünün hatırlatıldığı söyleşide samimi ve içten bir sohbet yaşandı. Yazar Melih Ergen, bu yılın kapanış programını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti ve “Başkan Tartan, Öykü Günleri ve Şiir Buluşması ile İzmir’i İstanbul’un, Ankara’nın önüne geçirdi. Gelen şair, yazar arkadaşlarımız ‘İstanbul ve Ankara’da böyle kapsamlı edebiyat etkinlikleri yapılamazken, İzmir’de bir ilçe belediyesi bunu nasıl gerçekleştiriyor’ diye sordu. Bir kenti en iyi, edebiyatı bilen bir başkan yönetebilir” diye konuştu.

Her hafta yeni konu ve konukla devam eden Pazartesi Söyleşilerinin finalinde Kedi Kitapevi’ne konuk olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, şiirin ve edebiyatın insanı daha dürüst, adil, duygusal ve insancıl yaptığını ve bu algının siyasi yaşama da yansıdığını söyledi. Başkan Tartan, siyasetçinin sırça köşklerde değil halkın arasında olması gerektiğini ifade etti ve şöyle konuştu:

“Sırça köşkler içinde, kapalı kapılar ardında kalıp, otobüslerden el sallayarak ama insana dokunmayarak yaşayan siyasetçilerin başarılı olamayacağına inanıyorum. Bizim halktan, birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Halkla araya uçurum koymak, siyasette de yönetimlerde de kopuş getirir. Biz insana dokunmaktan korkmadık, kendimizi kapalı kapılar ardına koymadık. Her şeyin başında felsefemizi ‘önce insan’ olarak belirledik. İnsanın olduğu her yerde biz de varız. Yaptığımız her işte insan var.”

“Önemli olan, kentin sosyal yaşamını zenginleştirmek, kentlinin ufkunu açabilmek”

Yerel yönetimlerin kentin genel işleyişini ve altyapı hizmetlerini yürütürken kentin ve kentlinin geleceğini, mutluluğunu, sosyal yaşamını düşünerek vizyonu olan ve farklılık yaratan işler yapması gerektiğine değinen Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kent yöneticisi önce bir vizyon ortaya koymalı, kente yenilik getirmeli. Yerel yönetimin getirdiği sorunlulukları yapmama gibi bir lüksü zaten yok. Elbette çöpler toplanacak, yollar yapılacak. Burada önemli olan kentin sosyal yaşamını zenginleştirmek, kentlinin ufkunu açabilmek. Biz göreve geldiğimizden bu yana Konak’ın her noktasında insanları toplumsal hayatın içine çekmeye çalıştık. Dışlanmış, ötekileştirilmiş insanları yaşamın içine aldık. Konak Halk Üniversitesi, Sevgi Evleri, yılda 300’ü bulan kültür etkinlikleri, müzeler, deniz ve kültür gezileri, evde sağlık hizmetleri; bunların hepsi insanı ve hayatı önde tutan, İzmir’in ve İzmirlinin çıkarını, geleceğini, umudunu koruyan hizmetler.”






Okunma: 1283
Okunma: 1283












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)