ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Fransız sanatçıların gözüyle Gediz Deltası

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 21.6.2012    


Fransız sanatçıların gözüyle Gediz Deltası

Karşıyaka Belediyesi Doğa Derneği işbirliğiyle Fransız fotoğraf sanatçıları Jean François Hellio ve Nicolas Van İngen’in “En Eski İzmirli Gediz Deltası “ isimli fotoğraf sergisini Hamza Rüstem Fotoğraf Evi’nde açtı. Gediz Deltasının güzelliklerini anlatmak ve korunmasına yönelik mücadeleye ilgi çekmek için hazırlanan sergi 8 Temmuz 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Serginin açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, Doğa Derneği Müdürü Ersin Yılmaz, Gediz Deltası Proje Sorumlusu Burak Özkırlı ile doğasever katıldı. Gediz Deltası’nın dünyada sayılı yerlerden bir tanesi olduğunu belirten Engin Yılmaz, “Doğa Derneğimiz Fransız Tour du Valat Biyoloji İstasyonu ortaklığı ile Gediz Deltası’nda yaptırdığı koruma çalışmaları kapsamında fotoğraf sergisi hazırladık. Deltanın zengin biyoçeşitliliği ve İzmir için önemini vurgulamak istedik. Burada yok olma tehlikesi altında olan Tepeli Pelikan, Küçük Kerkenez, Mahmuzlu Kızkuşu, Karagagalı Sumru gibi kuşlar başta olmak üzere tam 263 kuş türü yaşamaktadır. Hem tuzlu su hem tatlı su havzası bulunması açısından farklı bir zenginliği barındırmaktadır. Gediz Deltası’nda yaşayan kuşlar ile bitki örtüsünü ve doğal güzelliklerini yansıtan sergimizi daha sonra farklı yerlerde de açacağız. Karşıyaka Belediyesi’ne gösterdiği destek için teşekkür ediyoruz. Bu fotoğrafları ilk kez Karşıyaka’da sergiliyoruz.” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan da fotoğrafların Gediz Deltası’nın önemimi yansıttığını belirterek emek verenlere teşekkür etti. Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği üyesi olduğunu da belirten Çalışkan, “Karşıyaka sahillerinden başlayarak Menemen’e kadar sahilin bir bütün olarak korunup gelecek nesillere bozulmadan ulaştırılması gerekir. Doğal çeşitlilik İzmir’in zenginliğidir, zarar görmeden korunmalıdır.” diye de ekledi.






Okunma: 1221
Okunma: 1221












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)