ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Sokaktaki notaya kulak verin

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 22.6.2012    


Sokaktaki notaya kulak verin

Konak Belediyesi, Jose Marti Küba Dostluk Derneği ve Atölye Deneme Sanat Derneği işbirliğinde, İzmir sokakları müzikle buluştu. İlk kez düzenlenen Sokakta Müzik Festivali, Dünya Müzik Günü’nde insanları sanatın ışığında birleştirdi. Onur konuğu ülke Küba’dan gelen sanatçılar ve Büyükelçi Jorge Quesada Concepcion’un da katıldığı festival açılışı Alsancak Sevgi Yolu’nda gerçekleşti.

“Sokaktaki notaya kulak verin” söylemiyle 31 yıldır dünyanın farklı noktalarında kutlanan Dünya Müzik Günü, bu yıl İzmir’de Sokakta Müzik Festivali’yle kutlandı. Farklı kültürlerin ve uzak coğrafyaların evrensel bir dil olan müzikle buluşması, düşmanlığa, şiddete ve teröre karşı en anlamlı yanıt oldu. Barış ve kardeşlik özleminin İzmir’de müzikle dile geldiğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi:

“Sokak müziği sadece eğlenceyle ilişkilendirilecek bir etkinlik değil, aynı zamanda toplumun ortak duygularının da dile gelişidir. Ülke olarak zor bir süreç yaşadığımız bir dönemde, sokaklarda şarkı söyleyerek, toplumun özlediği barış, kardeşlik ve hoşgörüyü İzmir’den dünyaya müzikle duyuruyoruz. Bu anlamda Sokakta Müzik Festivali, sevginin ve barışın İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’ye yayılması isteğinin de bir simgesi oldu.”

Küba müziği ve Anadolu ezgileri bir arada

Küba müziğini İzmir’de dinlemekten mutluluk duyduğunu ifade eden Küba Büyükelçisi Büyükelçi Jorge Quesada Concepcion, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti ve “Bu güzel şehirde müzik eşliğinde bir araya gelmek çok güzel. Kültürü sokaklara taşımak, insanların müzikle zenginleşmesini ve umut kazanmasını sağlıyor. Sokak müziği birçok yerde yapılıyor ama bugün İzmir’de yaşadığımız festival gerçekten çok özel” diye konuştu.

Alsancak Sevgi Yolu’nda gerçekleşen 1.Sokakta Müzik Festivali açılışının ardından müzisyenler, İzmirlilerin de katılımıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yürüdü. Buradan Alsancak’ın farklı noktalarına dağılan müzik grupları, aynı anda barış ve sevgi dolu şarkılar söyledi. Alsancak Sevgi Yolu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Gül Sokak, Meksika Sokağı, Dominik Caddesi ve Ali Çetinkaya Bulvarı’nda Bando Sol, ZigZag, Portre, Divane, Kübalı ve İranlı gruplar sahne aldı.






Okunma: 1083
Okunma: 1083












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)