ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Sanatla geçen bir ömür

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 3.8.2012    


Sanatla geçen bir ömür

Konak Belediyesi Çağdaş Emekliler Korosu’nun uzun yıllardır şefliğini yapan ve onlarca unutulmaz konsere imza atan şef Kudret Kadri Güner 50. sanat yılını muhteşem bir konserle taçlandırdı.

Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki konsere Güner’in ailesi, sevenleri ve Türk Sanat Müziği’ne gönül veren çok sayıda sanatsever katıldı. Kudret Kadri Güner'in yaşamından kesitlerin gösterildiği belgesel filmle başlayan gece, usta şefin bestelerinden oluşan muhteşem bir konserle devam etti. İkinci baharını yaşayan ve Türk Sanat Müziği’ni hayatının bir parçası gibi gören emekli kadın ve erkeklerden oluşan koroya ve profesyonel sanatçılara taş çıkartan solistlerine kemanıyla eşlik eden Güner, repertuarıyla konukları zaman zaman duygulandırdı, zaman zaman da eğlendirdi.

Unutulmaz bir konserle müzikte 50. yılı geride bırakan Güner, koro şefliğinde altın çağa doğru ilerlemenin onurunu ve mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Her konser benim için ayrı bir heyecan ama bu gecenin heyecanı ve mutluluğu çok ayrı. Benimle bu heyecanı paylaşan koro üyelerine, aileme, Konak Belediyesi’ne ve beni yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkür ederim” dedi. Koristler ve müzisyenler ise, şeflerinin kendilerine büyük emek verdiğini ve onunla çalışmaktan onur duyduklarını söylediler. Gecenin sonunda Güner’e Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan adına şans fili ve çeşitli hediyeler sunuldu.






Okunma: 1061
Okunma: 1061












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)