ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
KNK “Kent Konak” Dergisi’nin 12’inci sayısı okuyucuyla buluştu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 8.8.2012    


KNK “Kent Konak” Dergisi’nin 12’inci sayısı okuyucuyla buluştu

Sadece İzmir’de değil yurt çapında geniş bir okuyucu kitlesi oluşturan Konak Belediyesi’nin kent yaşam dergisi KNK “Kent Konak”ın yeni sayısı okuyucuyla buluştu. İzmir’in tanıtımına sağladığı katkıyla adından övgüyle söz ettiren dergi 12’nci sayısına ulaştı.

Bu sayıda okuyucuyu neler bekliyor

Yılda dört kez basılan ve dört mevsime yayılan KNK “Kent Konak”, yeni sayısında da ilgi çekici konularla İzmirlileri ayrıntının gizemine davet ediyor. Derginin yeni sayısının dosya konusu ise İzmir Enternasyonal Fuarı. Küllerinden doğan bir ülkenin ilk kalkınma hamleleri, ABD-Rusya rekabetinden kalan anılar, açılışlar, o açılışlarda yapılan çok önemli açıklamalar ve daha fazlası KNK “Kent Konak”ın sayfalarında okunmayı bekliyor. Usta gazeteci yazar Yaşar Aksoy’un hazırladığı “1905 Goad Haritaları” adlı araştırma yazısı da bir dönemi belgeleriyle gün yüzüne çıkarıyor.

KNK “Kent Konak” dergisi, kent duyarlılığını İzmir’in ilk stadı olma özelliğini taşıyan Alsancak Stadı hakkındaki görüşlerle yansıtıyor ve “Anılar AVM olmasın” diyor. Basmane’de iz bırakanlar köşesinde ise Orhan Beşikçi tanınmış boksör, Altınparklı Mehmet Vasfi’yi anlatıyor.

Kültürpark’a Halikarnas Balıkçısı’nın diktiği ağaçlardan, Konak heykellerinin öyküsüne; Kemeraltı’nın serin duraklarından İzmir’in tarihi karakol binalarına; fark edilmeyen ancak İzmir’i İzmir yapan birçok konuyu ele alıyor. Konak Belediyesi’nin İkinci Bahar Evi, Hayali Deniz Özgökbel, ilk Güzel yazı Bayramı, ışık ve camın hikayesi, etkinlikler, haberler ve daha fazlasını, sayfalarını çevirdikçe yeni bir öyküyle tanışacağınız KNK “Kent Konak”ta bulacaksınız.

İzmir’in tanıtımına farklı ve güçlü bir katkı

KNK “Kent Konak” dergisiyle İzmir’in tanıtımına farklı ve güçlü bir katkı sağladıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, derginin halka ücretsiz ulaştırıldığını hatırlattı. Konak Belediyesi hizmet binaları, semt merkezleri ile kültür ve sanat merkezlerinden dergiye ulaşabileceklerini ve Konak Belediyesi web sitesinden takip edebileceklerini söyleyen Başkan Tartan, “KNK ‘Kenet Konak’, sadece İzmir’in değil Türkiye’nin aranan dergilerinden biri haline geldi. İzmir’in tarihini, kendine has özelliklerini, İzmir’i İzmir yapan güzellikleri KNK ‘Kent Konak’ aracılığıyla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.






Okunma: 1112
Okunma: 1112












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)