ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
22. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri 31 Ağustos, 1 ve 2 Eylül’de yapılacak

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 28.8.2012    


22. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri 31 Ağustos, 1 ve 2 Eylül’de yapılacak

22.si yapılacak olan Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken şenlikler kapsamında çok önemli panel ve söyleşiler de yer alacak. Ortadoğu’daki olayların, komşu ülkelerimize özellikle de Türkiye’ye etkisinin konu edileceği “Ortadoğu ateşinde Türkiye ve barış” konulu paneldekonuyu üç önemli isim ele alacak.

SES GETİRECEK PANEL; ORTADOĞU ATEŞİNDE TÜRKİYE VE BARIŞ

Kültür eski bakanları Ercan Karakaş ve Fikir Sağlar’ın yanı sıra CHP Grup Başkan vekili Muharrem İnce’nin konuşmacı olarak yer alacağı “Ortadoğu Ateşinde Türkiye ve Barış” konulu panel şenliklerin ikinci günü 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılacak. Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşecek paneli CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı yönetecek. Panel 14.30’da başlayacak.


İzmir’in Aliağa ilçesinde belediye tarafından bu yıl 22.si düzenlenecek Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri 31 Ağustos, 1 ve 2 Eylül tarihlerinde yapılacak. Türkiye’nin aydınlarını, gazetecilerini ve kültür sanat insanlarını Aliağa’da buluşturacak şenlikler kapsamında gösteri, sergiler, şiir ve müzik dinletileri ve söyleşiler olacak. Melike Demirağ, Leman Sam, Moğollar, Murat Dalkılıç, Sadık Gürbüz ve Petek Dinçöz konserinin yanı sıra şenlikler çok önemli isimleri buluşturacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, eski bakanlar Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Ünlü Gazeteci Can Ataklı, gazeteci yazar Orhan Bursalı, televizyon program yapımcısı Enver Aysever, kendine özgü sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileriyle tanınan ünlü tiyatro sanatçısı Metin Uca, sinema oyuncusu ve şair Pelin Batu, şair, yazar, tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, gazeteci Orhan Alkaya, sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu Şenay Gürler, şairler; Ahmet Telli, Tuğrul Keskin, Halim Yazıcı, Leyla Şahin, Sezai Sarıoğlu, Haydar Ergülen, akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. Yakup Kepenek, Eğitimci, yazar ve siyasetçi Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Prof. Dr. Nejla Kurul veDoç Dr. Firdevs Gümüşoğlu Aliağa Emek ve Barış şenliklerinde olacak.

ŞENLİKLERDE 1. GÜN 31 AĞUSTUS 2012 CUMA

31 Ağustos Cuma günü Emek ve Barış Yürüyüşü ile başlayacak 22. Emek ve Barış Şenlikleri’nde 1. Gün; “Emek ve Barış Karikatürleri” fotoğraf sergisi, “1 Mayıs Emek Fotoğrafları” ve “Türkiye’nin geçmişindeki yarın; Köy Enstitüleri” fotoğraf sergileri yer alacak. 1. Günün akşamında ise Cumhuriyet Meydanı’nda Melike Demirağ’ın ardından Leman Sam hayranlarının karşısına çıkacak.

ŞENLİKLERDE 2. GÜN; 1 EYLÜL CUMARTESİ

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek “Uçurtmalar Barışa Uçuyor” etkinliğinin ardından Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde şenliğin ikinci günü iki önemli panel gerçekleşecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı’nın yöneteceği “Ortadoğu ateşinde Türkiye ve barış” konulu panele Muharrem İnce, Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş konuşmacı olarak katılırken, Atilla Sertel’in yöneteceği “Yeni Anayasa’da basın ve özgürlükler” konulu panelde ise Enver Aysever, Can Ataklı ve Orhan Bursalı konuşmacı olarak yer alacak. Gazeteci Yazar Enver Aysever’in kitaplarını imzalayacağı 2. günde Açıkhava Tiyatrosu’nda şairlerşiir dinletisinin ardından kitaplarını imzalayacak. Ahmet Telli, Orhan Alkaya, Haydar Ergülen, Tuğrul Keskin, Sezai Sarıoğlu, Leyla Şahin ve Halim Yazıcı Saat 20.00’da “Barışa selam olsun” diyecek. Şenliğin 2. Günü Moğollar ve Murat Dalkılıç konseriyle son bulacak.

ŞENLİKLERDE 3. GÜN; 2 EYLÜL PAZAR

Şenliğin 3. ve son gününde ise Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde; Metin Uca, Pelin Batu, Şenay Güler ve Orhan Alkaya Saat 15.00’da “Türkiye’de oynanan tiyatro” konulu söyleşiyi gerçekleştirecek. Türkiye’nin sıcak gündem maddelerinden birisi olan eğitim sisteminin konu edileceği panelde ise; Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Nejla Kurul, Prof. Dr. Yakup Kepenek, Doç Dr. Firdevs Gümüşoğlu konuşmacı olarak yer alacak. Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşecek “Eğitim sistemi Türkiye’yi nereye götürüyor” konulu paneli Prof. Dr. Kemal Kocabaş yönetecek. 3. Günün ve şenliğin finali öncesinde Metin Uca tek kişilik gösterisi ile sahne alacak. Uca, Açıkhava Tiyatrosu’nda “Hakuna Matata” isimli oyunuyla hayranlarını güldürecek. 22. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri Sadık Gürbüz ve Petek Dinçöz konserleriyle sona erecek.



Program

31 AĞUSTOS CUMA



18.30

“EMEK VE BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ”
Yürüyüş Toplanma Yeri: Cumhuriyet Meydanı
Güzergah: Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Cad,
İstiklal Cad., Demokrasi Meydanı


19.00

AÇILIŞ TÖRENİ
Şenlik Açılış Konuşmaları
Turgut OĞUZ - Aliağa Belediye Başkanı
Muharrem İNCE - CHP Grup Başkanvekili
İbrahim KEKLİK- Aliağa Kaymakamı
Halk Oyunları Gösterileri
Yer: Demokrasi Meydanı


19.30

SERGİ AÇILIŞLARI
Karikatür Sergisi “Emek ve Barış Karikatürleri”
Fotoğraf Sergileri “1 Mayıs Emek Fotoğrafları”
“Türkiye’nin Geçmişindeki Yarın: Köy Enstitüleri”
Yer:Zeytinlipark


21.00

KONSER “MELİKE DEMİRAĞ”
Yer: Cumhuriyet Meydanı


22.30

KONSER “LEMAN SAM”



1 EYLÜL CUMARTESİ


13.00

KARİKATÜR ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Yer: Zeytinlipark

13.00

UÇURTMALAR BARIŞA UÇUYOR
Yer: Cumhuriyet Meydanı yanı, Sahil Bandı

14.30

PANEL “Ortadoğu ateşinde Türkiye ve Barış”
Yöneten: Perihan SARI Konuşmacılar: Ercan Karakaş,
Fikri Sağlar, Muharrem İNCE
Yer: Gülistan Aile Çay Bahçesi

17.30

PANEL “YENİ ANAYASADA BASIN VE ÖZGÜRLÜKLER”
Yöneten: Atilla Sertel Konuşmacılar: Enver Aysever, Can Ataklı, Orhan Bursalı
Yer: Gülistan Aile Çay Bahçesi

19.00

KİTAP İMZA “ENVER AYSEVER”
Yer: Gülistan Aile Çay Bahçesi

20.00

ŞİİR DİNLETİSİ – KİTAP İMZA “BARIŞA SELAM OLSUN”
Ahmet TELLİ, Orhan ALKAYA, Haydar ERGÜLEN, Tuğrul KESKİN, Sezai SARIOĞLU,
Leyla Şahin, Halim YAZICI
Yer: Açıkhava Tiyatrosu

21.30

KONSER: MOĞOLLAR
Yer: Cumhuriyet Meydanı

22.30

KONSER: Murat DALKILIÇ
Yer: Cumhuriyet Meydanı


2 EYLÜL PAZAR

13.00

KARİKATÜR ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Yer: Zeytinlipark

15.00

SÖYLEŞİ “TÜRKİYE’DE OYNANAN TİYATRO”
Konuşmacılar: Şenay Gürler, Orhan Alkaya, Metin Uca,
Pelin Batu
Yer: Gülistan Aile Çay Bahçesi

17.30

PANEL “EĞİTİM SİSTEMİ TÜRKİYE’Yİ
NEREYE GÖTÜRÜYOR?”
Yöneten: Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Konuşmacılar: Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Nejla Kurul, Prof. Dr. Yakup
Kepenek, Doç. Dr. Firdevs Gümüşoğlu
Yer: Gülistan Aile Çay Bahçesi

20.00

TEK KİŞİLİK GÖSTERİ “HAKUNA MATATA”
Metin UCA
Yer: Açıkhava Tiyatrosu

21.30

KONSER “SADIK GÜRBÜZ”
Yer: Cumhuriyet Meydanı

22.30

KONSER “PETEK DİNÇÖZ”
Yer: Cumhuriyet Meydanı






Okunma: 1304
Okunma: 1304












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)