ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Umut Balonları Alzheimer hastaları için uçuruldu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 27.9.2012    


Umut Balonları Alzheimer hastaları için uçuruldu

Dünya Alzheimer Günü nedeniyle Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir kokteyl düzenlendi.

Kokteylde annesi ve kayınvalidesi de Alzheimer hastası olan Ressam Çetin Davran’ın da resim sergisinin açılışı yapıldı. Açılışa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın eşi Berrin Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Uzm. Dr. Aysel Gürsoy, Ressam Çetin Davran, dernek yöneticileri, hasta ve yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

Çetin Davran’ın 60 suluboya eserden oluşa sergisi büyük beğeni topladı. Çetin, resimlerin satışından elde edilecek geliri, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube’sine bağışlayacağını söyledi. Sergi 28 Eylül’e kadar izlenebilecek.

Sergi açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde İkinci Bahar Yaşlı Gündüz Bakımevi’nin temelinin önümüzdeki hafta atılacağının müjdesini verdi. Tartan, 7 katlı olacak Gündüz Bakımevi’nin Alzheimerli hasta yakınlarına nefes aldıracağını söyledi. Başkan Tartan Alzheimer ve Geriatri Derneği ile işbirliğinde olduklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Merkeze gelenler Alzheimer hastalığı hakkında bilgilendirilecek. Hasta olanların da ilaç tedavileri ve bakımları yapılacak. Merkezde; yaşlılar müzik, tiyatro, resim, el sanatları gibi faaliyetlerde bulunabilecekler. Sohbet edebilecekleri, televizyon seyredebilecekleri, tavla, dama gibi oyunlar oynayabilecekleri faaliyet odaları ile çay, kahve yapabilecekleri, yemek pişirebilecekleri, bulaşık yıkayabilecekleri mutfakları da olacak. Hasta yakınları hastalarını gönül rahatlığı ile buraya bırakıp, kendilerine biraz da olsa zaman ayırabilecekler. Hastalarımıza burada profesyonellerle birlikte sevgi elimizi uzatacağız. Türkiye’ye örnek olacak toplumsal bir gücü yine yaşama biz geçireceğiz.”

Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Uzm. Dr. Aysel Gürsoy, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle toplumun bilinçlenmesini için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “İzmir’de Alzheimerlı hastaları unutmadık ve unutmayacağız. Daha çok hasta yakınına ulaşarak daha çok kişiyi bilinçlendireceğiz. Bize destek olan yerel yönetim ve sivil toplum örgütleriyle birlikte insan onuruna yakışan bakım merkezleri oluşturacağız. Başkan Tartan’ın da yakında temelini atacağı merkezde hastalara profesyonel eller bakacak. Bu sayede hasta yakınları biraz olsun nefes alabilecek, kendilerine vakit ayırabilecekler. Hastalara olduğu kadar hasta yakınlarına da destek çok önemli. Bunun için Dr. Hakan Tartan’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından hastaların Başkan Tartan, Türkegül Kocaoğlu, Berrin kıraç ve hasta yakınları hastalarının iyileşmesi adına derneğin geleneksel hale getirdiği ‘umut balonları’nı gökyüzüne uçurdu.






Okunma: 1088
Okunma: 1088












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)