ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Narlıdere’de türküler eşliğinde sezon açılışı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 11.10.2012    


Narlıdere’de türküler eşliğinde sezon açılışı

Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi 2012-2013 sanat sezonu açılış konserinde Anadolu Filarmoni Orkestrası, solist Bedia Akartürk eşliğinde, Narlıderelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Türk halk müziği sanatçısı Bedia Akartürk ile Anadolu Filarmoni Orkestrası, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nin sanat sezonu açılış konserinde, Anadolu türkülerini seslendirdi. Narlıdere belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde halka açık ve ücretsiz olarak düzenlen sanat sezonu açılış konserine Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya ve Narlıdereli sanatseverler katıldı.

Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın solisti olarak sahneye çıkan Bedia Akartürk, klasikleşmiş Anadolu bozlaklarından 'Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete', 'Zahidem', 'Dersini Almış da Ediyor Ezber', 'Aslan Mustafam' ve 'Kesik Çayır' gibi eserleri Orkestra Şefi Cemil Günçer'in orkestra düzenlemeleriyle Narlıdereli sanatseverlere seslendi. Anadolu Filarmoni Orkestrası da Anadolu ezgilerinin yanı sıra Mozart, Vivaldi, H. Purcelles gibi önemli bestecilerin eserlerine, caz ve Latin müziklerine, Türk sanat müziği valslerinden, Aşık Veysel'e, Yunus Emre'ye kadar çeşitli müziklere yer verdi.

Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi 2012-2013 sanat sezonu açılış konseri yoğun alkışlar ile son bulurken, sahneye katılımcılara plaketlerini vermek için Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur çıktı. Plaket takdimi öncesinde kısa bir konuşma yapan Başkan Batur "Hepiniz hoş geldiniz bu gece gerçekten kulaklarımızın pası silindi. İşte bu gecenin yıldızı, Bedia Akartürk. Onur duyuyoruz onla beraber olmaktan. Anadolu’nun bozkırından, Anadolu’nun her köşesinden ezgiler dinledik. Bu arada tabi Anadolu'nun son ozanı, son günlerde kaybettiğimiz Neşet Ertaş’ı da türküleri ile andık. Kendisine buradan tekrar rahmet diliyoruz. Narlıdere Belediye Meclisimiz ile birlikte onun adını Narlıdere'de bir parkta yaşatma kararı aldık. Narlıdere çünkü ozanların yaşadığı bir ilçe, Pir Sultan Abdal'ın, Aşık Mahsuni Şerif'in Narlıdere'de heykelleri var biliyorsunuz, Neşet babamızı da Narlıdere'de yaşatacağız. Ben bu duygularla emeği geçen bütün sanatçılarımıza ve en önemlisi de Kenan Gökkaya kardeşime gerçekten teşekkür ediyorum. Baştan beri bu Anadolu filarmoni orkestrası Narlıdere'de ve diğer illerde, köylerde yaptığı çalışmalar gerçekten her şeyin takdirin üzerinde. Ben kendisi kutluyorum" dedi






Okunma: 1223
Okunma: 1223












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)