ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Agoralı çocukların gözünden Agora

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 20.11.2012    


Agoralı çocukların gözünden Agora

Geçtiğimiz yıl Konak Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde başlatılan ve ‘Agora’nın çocukları Agora’yı tanıyor’ konulu sosyal sorumluluk projesi ‘Zaman Zaman İçinde Fotoğraf Sergisi ve Belgesel Gösterimi’ ile son buldu.

Etkinliğe; Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülseren Atabek çok sayıda üniversiteli genç ve Agoralı çocuklar katıldı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, ”Çocuklarımıza yaşadığı bölgenin tarihi önemini anlatmak, çektikleri fotoğraflarla da tarihe iz düşmek çabamız. Daha aydınlık bir Türkiye ideali için de önemli bir adım. Toplumsal kaynaşma ve uzlaşma çağdaş toplumun temel harcı” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gülseren Atabek koordinatörlüğünde yürütülen projenin temel amacının, sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerin çocuklarının bir dünya kültür mirası olan ve oturdukları Agora ve Agora semti hakkında bilinçlendirmek, farklı kültürler arasında iletişimi güçlendirmek ve öğrencilerin gözünden Agora’yı görselleştirmek olduğunu kaydetti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Yaşar Üniversitesi’nin toplumsal duyarlılığı yüksek bir üniversite olarak yerel yönetimlerle bu tür projeler geliştirme konusunda çok istekli olduğunu belirterek, sahip olduğumuz kültür mirasının korunmasında, o bölgelerde yaşayan çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu dikkat çekti.

Bu projeye Agora Semt Merkezi’nde etüt çalışmalarına katılan 13 çocuk katıldı. İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından fotoğrafçılık dersleri verilen çocuklar üç ay süren bu çalışmaların sonunda ‘Zaman Zaman İçinde Fotoğraf Sergisi ve Belgesel Gösterimi’ni hazırladı. Proje için bir de www.agoracocuklari.org adresli bir site hazırlandığını belirten Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülseren Atabek, hem Yaşar Üniversitesi öğrencilerinin hem de Agoralı çocukların çok büyük bir deneyim yaşadıklarını hem de ortaya çok güzel bir sonuç çıktığını söyledi. Etkinlikte çalışmalar sürerken çekilen belgesel film gösterimi ve fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.






Okunma: 1231
Okunma: 1231












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)