ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kardeş Küba’nın sergisi Alsancak’ta

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 30.1.2013    


Kardeş Küba’nın sergisi Alsancak’ta

Küba ile Dayanışma etkinlikleri bu yıl Konak Belediyesi katkılarıyla gerçekleşti. Çektiği Fidel Castro fotoğraflarıyla uluslararası bir üne sahip olan Liborio Noval’ın 32 fotoğraf karesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nin sanat galerisinde sergilendi.

Devrimci bakış açısıyla çektiği fotoğraflarla tanınan Liborio Noval, o zamanların Küba Devlet adamı kimliğini taşıyan Fidel Castro’nun yanından hiç ayrılmayıp, her anını fotoğraflamış. Aynı zamanda Che Guavera ile tanıştıktan sonra objektifine onun da fotoğraflarını yansıtmış. Küba halkının gönlüne taht kuran sanatçının geride bıraktığı fotoğraflar, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Sergi açılışıyla birlikte Grup Lego Küba müzikleriyle İzmirlilere keyifli dakikalar yaşattı. Sergiye Küba Büyükelçisi Quesada Jorge, Konak Belediye Başkan Vekili Nazife Gök, Jose Marti Küba Dostluk Derneği Başkanı Seher Bülbül katıldı. Küba Büyükelçisi Quesada Jorge, ‘Kardeş Küba halkının 54.yılını kutlayan, sergimize ev sahipliğini üstlenen Konak Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum’ dedi.






Okunma: 1227
Okunma: 1227












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)