ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Gültepe’ye özel kadınlar günü kutlaması

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 7.3.2013    


Gültepe’ye özel kadınlar günü kutlaması

Konak Belediyesi ve Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Kadınlar Günü Kutlaması, Gültepe Semt Merkezi’ne sanat ve eğlenceyi getirdi. Kadınlar Günü kutlaması için buluşan kadınlar, önce kitap okudu, sonra tiyatro izledi; kutlamaların finalinde ise hep birlikte şarkılar söylendi.

Kadınlar Günü’nü kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, toplumun yarısını oluşturan kadınların siyasette, iş yaşamında, yönetimlerde, toplumun her noktasında daha etkin olması gerektiğini vurguladı ve kadınlara desteğini şu sözlerle dile getirdi:

“Dünyanın her yerinde kadınlar, hakları için mücadele etti; ediyor. Türkiye’de Ulu Önder Atatürk birçok ülkeye göre çok daha önce kadınların haklarına sahip çıktı. Şimdi bize düşen, bunu daha ileriye götürmek için çalışmaktır. Kadının olduğu yerde kaostan ve kargaşadan uzak, daha insancıl, sevginin hakim olduğu bir ortam yaşanıyor. Kadınların hak ettikleri şekilde temsil edildiği, toplumsal eşitliğin tam olarak yaşandığı, kadınların gururla ve özgüvenle ‘ben kadınım’ dediği günler için kadınlar haklarını savunmaya devam edecek, biz de destek vermeyi sürdüreceğiz.”

Kadın derneğine ilk erkek üye Tartan

Konak Belediyesi Gültepe Semt Merkezi’nde gerçekleşen ekinlikte Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın derneğin ilk erkek üyesi olduğunu vurgulayarak “Toplumsal eşitlik konusunda duyarlılığıyla, kadın dostu oluşuyla bilinen Başkanımız Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz. Bu etkinliği Başkanımızla birlikte gerçekleştirmekten onur duyuyoruz” dedi.

Edebiyat, tiyatro, müzik

Gültepe Semt Merkezi’ndeki Kadınlar Günü kutlamalarında Yazar Gülseren Mungan, ‘Devran’ adlı kitabından ‘Islak Karanlıkta Kırmız Göl’ öyküsünü Gültepeli kadınlar için okudu. Kocası tarafından öldürülen bir kadının anlatıldığı öykü ile Mungan, Kadınlar Günü’nde dikkatleri kadına şiddete çekti. Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü İzci liderleri Esin Akgüz ve Yelda Unuz ise, Dario Fo’nun ‘Kadın Oyunları’nı sahneleyerek kahkaha tufanı yarattı. Programın devamında TRT sanatçısı Mualla Şentop yönetimindeki ‘Renkler Korosu’ birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Şarkılara eşlik eden kadınlar, Kadınlar Günü’nde gönüllerince eğlendi.






Okunma: 1083
Okunma: 1083












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)