ARIYORUM / Zeynep Ayşe EDİRNE
Zeynep Ayşe EDİRNE

Zeynep Ayşe EDİRNE

ARIYORUM



      Bana çocukluÄŸumu verin....

      Tasasız, dertsiz geçen çocukluk yıllarımı arıyorum. Uzun kış gecelerinde odun sobamızın ısıttığı, evimizin o küçük odasındaki gerçek dostlarımı, dışarıda rüzgarın uÄŸultusunun eÅŸliÄŸinde anlatılan o güzelim hikayeleri, kızgın sobanın üstünde kızartılan kestaneleri arıyorum.

      Bahar aylarının geliÅŸiyle birlikte, gittiÄŸimiz piknikleri, topladığımız rengarenk çiçekleri, gökyüzünün sınırsız boyutlarına saldığımız uçurtmaları, her bahar mevsiminde geliÅŸleriyle, bizi heyecanlandıran, ümitle beklediÄŸimiz leylekleri, kırlangıçları arıyorum.

      PerÅŸembe akÅŸamlarını iple çekerek hiç kaçırmadan dinlediÄŸimiz radyo tiyatrolarını, küçük kumbaramı, haftanın iki günü gittiÄŸimiz o yazlık sinemayı, beni duygulandırıp gözyaşı döktüren o eski filmleri arıyorum.

      Tasarrufun ilke edinildiÄŸi, giyimden, yiyecekten en azami verimin saÄŸlandığı mutfağımızı, aile büyüklerinin varlığı ile neÅŸe dolan o eski, geniÅŸ aile hayatımı arıyorum.

      Bayramların ve yılbaşı gecelerinin arifesinde yaÅŸanan o tatlı heyecanı ve koÅŸuÅŸturmayı, bayramlarda büyüklerin ellerini öpmeyi arıyorum.

      Her evinde huzur olan o eski mahallemizi, ''komÅŸu komÅŸunun külüne muhtaçtır'' sözünü doÄŸrularcasına, ölümde, hastalıkta her zaman yanımızda olan eski dostlarımı, olanaksızlıklar içinde bizi yetiÅŸtirmeye çalışan o eski öğretmenimi, kötü gün dostlarının var olduÄŸu gerçek arkadaÅŸlarımı. İçinde yalancı dostlukların ve menfaatlerin olmadığı dostlukları arıyorum.

      İnsan hayatı göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidiyor ve biz birçok ÅŸeyin deÄŸerini anlamadan, onları bir daha bulamamak, bir daha yaÅŸayamamak, bir daha görememek üzere bırakıp gidiyoruz.

      Ve son...

      Balkonunda rengarenk sardunyaların açtığı bahçe içindeki o ev.... Mutfağında tahta rafları, bakır tencereleri, tel dolabı olan o küçük ev... Senin lavanta kokulu beyaz örtülü masanda yediÄŸim, kömür sobası üstünde çevrile çevrile piÅŸmiÅŸ ıspanaklı böreÄŸi, o tepsi böreÄŸini nasıl unuturum? Zamanın kreplerine inat...


Zeynep Ayşe EDİRNE




31 Ekim 2007 Çarşamba / 2170 okunma



"Zeynep Ayşe EDİRNE" bütün yazıları için tıklayın...