CESUR BÝR KADINA MEKTUP / Zuhal ÖZÜGÜL
Zuhal ÖZÜGÜL

Zuhal ÖZÜGÜL

CESUR BÝR KADINA MEKTUP



FOÇA, 10. Kasým 2010

Merhaba Türkan,

Bu mektubu yazarken hem sevinçliyim hem de üzgün. Sevinçliyim, çünkü bu haksýzlýktan (þimdilik) kurtuldun. Üzgün olmam ise sana yazmakta neden bu kadar geç kaldýðým. Daha direniþe baþladýðýn ilk günden sonra sýk sýk yazmalýydým. Zaman uzadýkça sanki elim kolum baðlandý. Bu anlamlý güneymiþ kýsmet.

Sen hayran olduðum ikinci Türkan oldun. Tahmin edeceðin gibi ilki Türkan Saylan (hiç deðiþmeyecek) Sen de onun gibi kararlý ve cesursun. Gayet doðal bu. Atatürk’ün kýzlarý ancak bu nitelikleri taþýr. Ben de onlardan biri olduðum için onur duyuyorum ve sizlerle çok yakýným.

Ülkede olan bitenlerin, özellikle kadýnlara yapýlan haksýzlýklarýn bir son bulmasý nasýl gerçekleþecek diye soranlara SEN örnek olarak gösterilmelisin.

Kararlý, cesur ve ödün vermeyen bir karaktere sahip olmalý kadýnlar, erkekler, gençler.

Atatürk kadýnlara seçme seçilme hakkýný altýn tepside sundu. Çarþafý onlarýn sýrtýndan çekip çýkardý. Onlara meslek yolunu açtý. Özgür birey olmalarýný saðladý. Peki, 2010 yýlýnda Atatürk’ün bazý kýzlarý bu haklarý reddedip geri vermek mi istiyor? Hem kendilerini hem de öteki kadýnlarý yakmak istiyorlar. Biz özgürlüðümüzü vermeyiz bu böyle bilinmeli.

Sevgili Türkan,

Eþini de kutlamam gerekir. Her erkek eþini böyle desteklemez. Ýki gün sonra baþlar homurdanmaya. Evde yemek yok, çamaþýrlar, çocuklar… En kötüsü de “sen mi kurtaracaksýn” ya da “onlar patron” gibi sözlerle direncini kýrmak istemeleri.

Tam 117 gün. Söylerken aþýlmaz gibi geliyor. Ya sen nasýl dayandýn? Gün akþam olmaz, gece gündüze dönmez. Tek baþýna, yalnýz. Saatler geçmez. Kalbin pýr pýr atar. Sabah ne olacak? Yine ne hainlik düþündüler? Çadýrýný söküp almalarý buna örnek. Þimdilik “atlattýn” bu zorlu günleri. Ancak bildiðin gibi patronun ne yapacaðý hiç belli olmaz.

Sevgili Türkan,

Mektubumu bitirirken senden istediðim iki þey var. Baþýna yine böyle bir haksýzlýk geldiðinde beni mutlaka haberdar etmelisin. Belki basýn, televizyon artýk önemsiz bulup senden söz etmezler diye düþünüyorum. Ýkinci isteðim ise bir zaman bulup Foça’ya gelebilmen. Seni ailenle konuk etmekten, eþim ve ben çok mutlu oluruz.

Bir önerimle son vermek istiyorum mektubuma. Seni YILIN KADINI ilan ediyorum.

Gözlerinden öper, selamlarýmý yollarým.


Zuhal ÖZÜGÜL




10 Kasým 2010 Çarþamba / 2326 okunma



"Zuhal ÖZÜGÜL" bütün yazýlarý için týklayýn...