Minecraft Sunucuları, Minecraft Survival Sunucuları, Minecraft PvP Sunucuları, Minecraft Box PvP Sunucuları, Minecraft Skyblock Sunucuları, Minecraft Towny Sunucuları

   ISSN 1308-8483

Minecraft Sunucuları, Minecraft Survival Sunucuları, Minecraft PvP Sunucuları, Minecraft Box PvP Sunucuları, Minecraft Skyblock Sunucuları, Minecraft Towny Sunucuları

EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN!.. / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 29.3.2011    


EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN!..

Ülkemizde en çok neye ihtiyacımız vardır?..” diye bir soru ile karşılaşırsak, kim bilir hangi yanıtlar alırız.

Bu sorunun yanıtı elbette kişilere göre değişecektir. Ama, bugün bizim toplumumuzun hava kadar, su kadar, ekmek kadar ihtiyacı olduğu bir şey var ki, o da “iyi eğitimli insan”dır, yani kaliteli insandır.

Çağdaş ve uygar toplumların sorunlarını çözüp kültürlü ve refah bir toplum haline gelişlerinin mayası, eğitimli insanların varlığındadır. Çünkü; iyi bir eğitimden geçmiş, akıl ve bilimi kendine rehber edinmiş; namuslu, bilinçli bireylerin ve yetenekli, çalışkan ve dürüst yöneticilerin oluşturduğu toplumlar: üretken oluyorlar, çalışıp kazanmayı erdem sayıyorlar, namuslu yaşıyorlar; onurlu, başı dik ve bağımsız oluyorlar; birbirine güvenip saygı duyuyorlar; paylaşımcı oluyorlar; hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi bir yaşama biçimi olarak kabul ettiklerinden barış ve kardeşlik içinde yaşıyorlar…

İyi eğitim göremeyenler, kendini yetiştiremeyenler ise tam tersi: bencil, kavgacı, saldırgan, yalancı, iftiracı, ikiyüzlü, güvensiz, korkak; kolay kandırılan ve istenilen yöne çekilen, güdülen, itilen kakılan, üretmeden tüketen, onursuz, bağımlı, bireyler oluyorlar.

İşte iyi bir eğitim almak ve buna bağlı olarak kaliteli insan yetiştirmek, bundan dolayı ulusumuz için hava kadar, su kadar, ekmek kadar önemlidir.

Daha fazla zaman yitirmeden, bugün, giderek artan sorunlarımızın temelinde, bir türlü çözemediğimiz eğitim sorunlarının yattığını görmek zorundayız.

Peki, iyi bir eğitim nasıl verilir, nasıl alınır?...

İşin can alıcı noktası; işte bu sorulara verilecek ya da bu sorulara bulunacak yanıtlarda yatıyor.

İnsanoğlunun yüzlerce yılı bu sorulara doğru yanıtlar aramakla geçmiştir. Bu soruların doğru yanıtlarını bulanlar almış başını gitmiş; bulamayanlar ise acı ve kederler içinde kıvranıp durmuş; kendilerine ve içinde yaşadığı topluma huzur ve mutluluk, refah ve gönenç sağlayamamış; üstüne üstlük kan ve gözyaşı sel olup akmıştır…

Bütün dünyada şimdi gelinen nokta budur.

Bunu anlamak için, günümüzde artık ille de dünyayı gezip dolaşmaya da gerek yok. Bu konuda yazılmış binlerce kitap var. İletişim araçları, İnternet, televizyon ise, artık her şeyi ayan beyan ortaya döküp saçıyor…

İyi bir eğitim nasıl verilir, nasıl alınır?..” sorusuna dönecek olursak; gelişmiş toplumlar bizden çok önceleri bunun yanıtını şu uygulamalarda bulmuşlar ve amaçladıkları hedeflere ulaşmışlardır:

Demokratik, laik bir düzen ve yönetim anlayışı içinde akıl, bilim ve ihtiyaçlar neyi gerektiriyorsa toplum bireylerine öyle bir eğitim verilmiş; bireyler de çok çalışarak, çok okuyarak ve yine akıl ve bilim yolundan ayrılmayarak bu eğitimden yararlanmış; Devlet, tek bir vatandaşın dahi eğitim dışında kalmayacak önlemleri almış; siyasi görüş ve inanca bakılmaksızın kültürlü, nitelikli, yetenekli insanların yolu açılmış; en küçük birimden en üst yönetim noktalarına bu tür kişiler özgürce seçilip getirilmiş; adama göre iş değil işe göre adam bulunmuş; yasalar ve yönetmelikler hiçbir kişi ya da kuruma ayrıcalık yapılmadan uygulanmış; rüşvet, yolsuzluk ve düzenbazlıklara hoşgörü ile bakılmayarak en ağır cezalar verilmiş; çalışkanlık, dürüstlük, emek ve üretmek en kutsal değerler olarak bütün toplum katlarında kabul görmüştür.

İşte çözüm; bunları başarıp başarmamakta yatmaktadır.

Büyük Atatürk’ün daha Türkiye Cumhuriyeti’ni kurar kurmaz hedeflediği bu anlayıştan son 60 yıldır –bilinçli ya da bilinçsiz- ayrıldığımız için maalesef bugün; sorunlarını çözmüş, mutluluk ve güven içinde yaşayan, gelecekten umutlu, çağdaş ve gelişmiş, everensel değerleri özümsemiş bir toplum haline gelemedik.

Ve ne acıdır ki; bu gerçeği göremediğimiz, akıl ve bilimin ışığında yürümediğimiz takdirde, korkarım, daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız.


Eğitimci-Yazar


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


1704










   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)