Foça’da Zafer Bayramý coþkusu

Foça’da Zafer Bayramı coşkusu

Foça’da Zafer Bayramı coşkusu
30 Aðustos Zaferi’nin 100. Yýldönümü dolayýsýyla Foça’da düzenlenen kutlamalar büyük coþkuya sahne oldu.

Foça Belediye Baþkaný Fatih Gürbüz; ‘‘100 yýl önce zafere doðru yürüyen Atalarýmýzýn izinde ve ýþýðýndayýz. Þimdi yeni bir yüzyýlý aydýnlatmak için hep birlikte ayný inançla yürüyeceðiz. Milletin azim ve kararlýlýðý ile ulusumuzun baðýmsýzlýðýný kazandýran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, arkadaþlarýný ve tüm þehitlerimizi saygý ve rahmetle anýyoruz. 30 Aðustos Zafer Bayramýmýz kutlu olsun.’’ dedi.

Yenifoça’da 29 Aðustos Pazartesi günü baþlayan kutlamalarda, fener alayý sonrasýnda halk oyunlarý gösterileri sahnelendi.

Kutlamalar, 30 Aðustos Salý günü Foça Cumhuriyet Meydaný’ndaki çelenk sunma töreniyle devam etti. Atatürk Anýtý’na Foça Kaymakamlýðý, Garnizon Komutanlýðý ve Belediye Baþkanlýðý çelenkleri sunuldu. Törene; Foça Kaymakamý Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutaný Tuðamiral Serhat Sözbir, Belediye Baþkaný Fatih Gürbüz, belediye meclis üyeleri, sivil ve askeri erkan, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluþlarýnýn temsilcileri, gaziler, vatandaþlar, öðretmenler ve öðrenciler katýldý.

Günün anlam ve önemini belirten konuþmayý Silahlý Kuvvetler adýna yapan Deniz Üsteðmen Burak Dilmaç; ‘‘Milletimizin tarih sahnesinde varoluþundan bugüne kadar, onu yok etmeye çalýþan zihniyetin tarihte eþine az rastlanýr bir kahramanlýkla maðlup edildiði 30 Aðustos Zaferi’nin 100. yýlýný kutlamanýn gururu ve heyecaný içindeyiz. Bizlere bu eþsiz zaferleri armaðan eden, canlarý pahasýna baðýmsýz ve özgür yaþamamýzý saðlayan o büyük kahramanlara karþý en büyük sorumluluðumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni, onun temel deðerlerini, bölünmez bütünlüðünü, birlik ve beraberliðini korumak ve yaþatmaktýr. Bize bu zaferi kazandýran baþta ulusumuzun ebedi Baþkomutaný Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve ulusu için bir an bile tereddüt etmeden hayatýný feda eden aziz þehitlerimizi rahmet, minnet ve þükranla anar, kahraman gazilerimize ve yüce Türk Milleti’ne þükranlarýmýzý sunarýz.” dedi.

Öðlen saatlerinde, Fokai Yelken grubu ve Foçalý denizciler bayraklarla donattýklarý tekneleri ile marþlar eþliðinde Foça limanýnda turlayýp Zafer Bayramý’ný kutladý.

Akþam saat 20.30’da baþlayan fener alayýna yüzlerce vatandaþ katýldý.

Ýlgiyle izlenen halk oyunlarý gösterilerinin ardýndan, Foça Jandarma Komando Eðitim Komutanlýðý Bando Orkestrasý konser vermek üzere sahne aldý.

Bayram sevincini doyasýya yaþayan vatandaþlar, orkestranýn seslendirdiði klasik caz ve pop müzik þarký ile marþlara büyük coþkuyla eþlik etti.

Konserin sonunda sahneye davet edilen Foça Kaymakamý Mehmet Türköz, 30 Aðustos Zaferi’nin 100. Yýldönümünü kutlayýp, Foça Jandarma Komando Eðitim Komutanlýðý Bando Orkestrasýna teþekkür çiçeklerini sundu.



31 Aðustos 2022 Çarþamba / 1182 okunma

Son Duyurular / Haberler