“Rýfat Ilgaz 2023 Þiir Ödülü” basýn açýklamasý

“Rıfat Ilgaz 2023 Şiir Ödülü” basın açıklaması

“Rıfat Ilgaz 2023 Şiir Ödülü” basın açıklaması
“2023 Rýfat Ilgaz 2023 Þiir Ödülü” için gönderilen kitaplar seçici kurul üyeleri Tuðrul Keskin, Haydar Ergülen, Çiðdem Sezer, Kaan Tanyeri ve Ýbrahim Týð tarafýndan birkaç kademeli okumayla deðerlendirilmiþtir.

Son okumaya Abuzer Gülpýnar’ýn ‘Kývrýmlarda Þölen’, Ceren Biber’in ‘Faþ’, Onur Sakarya’nýn ‘Sana Yazdýðým Yýrtýk Reçete’, Aslýhan Tüylüoðlu’nun ‘Kaçkýn Patý’, Pelin Þanlý Türgen’in ‘En Uzun Gün En Uzun Geceyi Ararken’ adlý kitaplarý kalmýþtýr.

Anýlan beþ kitabýn yeniden ve titizlikle okunmasý sonucunda;
Güçlü kurgusu, gelenek içinden geleneðe raðmen kurduðu saðlam toplumsalcý dili, Rýfat Ilgaz þiir dilini ve kültürünü derinliðine anlama olgunluðu, þiirin bir biçim, biçem ve yapý sorunu olduðunu anlayan duyarlýðý nedeniyle Abuzer Gülpýnar’ýn ‘Kývrýmlarda Þölen’ adlý kitabý oy çokluðu ile “2023 Rýfat Ilgaz Þiir Ödülü”ne deðer görülmüþtür.

Þiirin bir eylem olduðunu en baþýndan kavramýþ, neredeyse ustasýz, kuralsýz bir gözü peklik içinde serüvene dalmýþ, gözü kara ama çok renkli bir þiir damarýný yakalamýþ bir þair olmasý; sözün hoþa gitmese de boþa gitmeyeceðinin bilincini taþýyor ve keskin, ajite, koyu bir söyleyiþle deðil, sert ve açýk bir dile getirmesiyle hem þiirin hem kendisinin derdini ortaya koymasý, týpký kitabýnýn adý gibi acýlarý ve yýkýmlarý faþ etmesi nedeniyle Ceren Biber’in ‘Faþ’ adlý kitabý oy çokluðu ile “2023 Rýfat Ilgaz Þiir Ödülü Seçici Kurul Özel Ödülü”ne deðer görülmüþtür.

Cide Rýfat Ilgaz Þiir Ödülü Seçici Kurulu Adýna
Tuðrul Keskin

20 Haziran 2023 Salý / 1153 okunma

Son Duyurular / Haberler