ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
12. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri 5 Mayıs Pazar günü yapılacak

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 3.5.2013    

12. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri 5 Mayıs Pazar günü yapılacak



“Ege’nin Kırkpınar’ı” olarak bilinen Aliağa’nın Helvacı Beldesi 5 Mayıs Pazar günü başpehlivanların mücadelesine sahne olacak. Aliağa Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü tarafından 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan “12. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri”nde başpehlivanlar er meydanına çıkacak. Güreşlerde 21’i Başpehlivan olmak üzere 10 boyda 150 pehlivan kispet giyecek. Güreşlerde, 2009 ve 2010 Kırkpınar başpehlivanı olan Mehmet Yeşil Yeşil de er meydanına çıkacak.

Aliağa Belediye başkanı Turgut Oğuz, güzel bir Pazar gününü değerlendirmek isteyen herkesi aileleriyle birlikte Helvacı’ya davet etti.

HELVACI’DA ER MEYDANI KURULUYOR

Helvacı Stadında 5 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de başlayacak ve gün boyu sürecek Güreşleri izlemek isteyen vatandaşlar için Pazar günü Aliağa Belediyesi önünden ücretsiz otobüs kaldırılacak. İzmir’den gelecek olan güreş severler İZBAN’ın Hatundere istasyonunda inerek güreş alanına ulaşabilecek.

BAŞKAN OĞUZ’DAN ER MEYDANINA DAVET

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Ata Sporu olan Güreş’e destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Çocuklarımızın, gençlerimizin, bin yıllık geleneklerimizi, kültürümüzü tanıması çok önemli. Ata Sporumuz Yağlı Güreşleri bundan dolayı yaşatmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin yakından tanıdığı başpehlivanları ve gelecekte adından çok söz ettirecek başpehlivan adaylarını bir araya getiriyoruz. 5 Mayıs Pazar günü tüm güreş severleri, güzel bir havada Helvacı’ya davet ediyorum” dedi.

HELVACI KIRKPINAR’A DÖNECEK

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Helvacı Yağlı Güreşlerine, Başpehlivanlar; Mehmet Yeşil Yeşil, Şükrü Kazan, Osman Özgün, Mahmut Kavakçı, Murat Aydoğdu, Mustafa Başdemir, Yüksel Kalay, Mükerrem Kıyı, Ahmet Kavakçı, Hüseyin İyican, Hakan Çalışır, İsmail Balaban, Süleyman Aykırı, Ramazan Yarar, Fatih Koyuncu, Serhat Balcı, Kadir Birlik, Güngör Ekin, Ertan Erkan, Kaan Kaya ve Serhat Gökmen katılacak






Okunma: 1761
Okunma: 1761












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)