ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Altıyüz oryantiringçi Foça’da kapıştı

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 13.5.2013    

Altıyüz oryantiringçi Foça’da kapıştı



Türkiye Oryantiring Federasyonu, Foça Belediyesi, Gediz Üniversitesi, Konak Belediyesi ve Ekin Koleji işbirliği ile düzenlenen İzmir Oryantiring Günleri’nin birinci etap gündüz ve ikinci etap gece yarışları İzmir’in Foça İlçesi’nde yapıldı. 600’e yakın sporcunun yanı sıra, federasyon temsilcileri, hakem, gözlemci, sporcu aileleri ile izleyiciler Foça’da yaşamı hareketlendirirken, Uluslararası Oryantiring Federasyonu’nun iki temsilcisi de hem yarışmacı hem de gözlemci olarak etkinliğe katıldı.



Foça’ya bağlı Ilıpınar Köyü ormanlık alanında yapılan gündüz yarışları 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 11.00’da verilen startla başladı. Kadınlarda 10, Erkeklerde 11 kategoride yapılan gündüz yarışlarına Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 588 sporcu katıldı. Türkçesi “Koşarak Hedef Bulma” olarak ifade edilen Oryantiring yarışlarında 7 ila 65 yaş arasındaki yarışmacılar 3 kilometreye yaklaşan parkurda kategorilerine göre 12 ila 16 arasında değişen hedefleri bulmaya ve zaman olarak rakiplerini aşmaya çalıştılar.

Ilıpınar’da gerçekleştirilen birinci etap yarışları, katılan sporculara ‘‘Ülke Puanı’’ verecek şekilde planlandı. Ülke genelinde en az üç yarışmaya katılmak zorunda olan sporcular toplam puanlarıyla değerlendirilerek milli takımlara davet ediliyor ve Türkiye’yi Uluslararası yarışmalarda temsil hakkı kazanıyorlar.



İzmir Oryantiring Günleri kapsamında ikinci etap yarışları ise Foça ilçe merkezinde yapıldı. Saat 21.00’da Bedia Midilli İlköğretim Okulu’ndan çıkışla başlayan yarışmalarda her yaş grubuna ayrı parkurlar belirlendi. İlçe sokaklarında vatandaşların alkışlarıyla koşan, bazıları pasaj aralarında, bazıları karanlık ağaç diplerinde yerleştirilmiş hedefleri bularak elektronik aletleriyle zamanları işaretleyen yarışmacılar Demokrasi Meydanı’nda kurulan Varış Tak’ının altından geçerek etabı tamamladılar.



Hedefleri atlayarak diskalifiye olmaları yada sokaklarda köpeklere rastlayarak yarışı tamamlayamamaları nedeniyle gözyaşlarını tutamayan bazı yarışmacıları ise arkadaşları ve aileleri teselli etti.

Birinci ve ikinci etap yarışmaları sonucu kategorilerinde ilk üç dereceyi kazanan yarışmacılara madalyaları; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyesi Cenk Bakırlı, Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Koray Dever, İzmir İl Temsilcisi Itır Uzun, Ekin Koleji Kurucusu Vecdi Baykal, Uluslararası Oryantiring Federasyonu Temsilcileri Hırvatistanlı Ivana ve Damir Gobec tarafından gece yarısını geçen saatlerde Demokrasi Meydanı’nda kurulan kürsülerde verildi.



Ödül töreni sırasında yarışmaya Foça’dan katılan ve birinci olan Fulya Şenkaya Aykanat ile kategorisinde ikinciliği kazanan 53 yaşındaki bayan yarışmacı Sıdıka Özdemiroğlu uzun süre alkışlandı.

Altı yıldır oryantiring yaptığını belirten Sıdıka Özdemiroğlu kalp hastalığı, şeker, tansiyon gibi şikayetlerinin bu zevkli sporla azaldığını, yaşama başka bir gözle bakmaya başladığını, her yaştan değişik yapıda insanlarla bir hedefin peşinden koşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak “ Bu sporu bayanlara ve özellikle ileri yaşlarda olanlara tavsiye ediyorum” dedi.



Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Koray Dever de yarışmayı “çok uygun bir alan” olarak tanımladığı Ilıpınar parkurunun bulunduğu Foça’da ilk defa düzenlediklerini, gece oryantiringinin de Türkiye’de ikinci kez yapıldığını söyledi.

Koray Dever; “7 yaşındaki çocuklardan 65 yaşındaki büyüklerimize değişik yaşlarda sporcularımızla Foça halkını zevkli eğlenceli bir sporla tanıştırdık. Güzel İzmir’imize Balıkesir, Bursa, Aydın, Manisa, Antalya, Ankara, Eskişehir, İstanbul gibi 12 ilden katılım var. Hem katılımıyla, hem ev sahipliğiyle, hem güzel mekanıyla, hem de güzel bir organizasyonla güzel ve zevkli bir yarışmayı gerçekleştirdik. Bundan sonra burada Uluslararası bir yarışmada buluşmayı hedefliyoruz” dedi.



Saat 01.00 dolayında sona eren ödül töreninin ardından sporcular İzmir Kemeraltı’nda yapılacak 3. etap yarışları için ilçeden ayrıldılar.

Seyfi GÜL







Okunma: 2742
Okunma: 2742












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)