ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
12 Dabo Batı Grubu sona erdi

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 19.5.2013    

12 Dabo Batı Grubu sona erdi



Foça’da düzenlenen 12 Dev Adam Basketbol Okulları 10.Türkiye Ligi Şöleni Batı Grubu'nun, kapanış töreni yapıldı.

Müsabakalarda tüm takımların hücumda hareketli oyunu tercih ettikleri gözlemlendi. Kıyasıya rekabet ve heyecan içinde geçen maçlar ilgi ile takip edilirken, Foça’daki müsabakalarda sporcu ve antrenörler Türkiye Şampiyonası’nda yarışacak bölge karmalarına seçilebilme heyecanı yaşadı. Batı grubu müsabakalarına katılan sporcular arasından 12’şer kişilik minik ve küçük takım bölge karmalarını oluşturacak. Bu karmaları oluşturacak sporcular ise Batı grubu müsabakalarına katılan antrenörlerin tercihlerini bildirmesi sonucu açıklanacak.

Kazananın, kaybedenin önemli olmadığı 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda mücadele eden tüm sporculara üzerinde şampiyon yazılı madalyalar verildi. Sporculara madalyalarını Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, TBF Altyapı Direktörü Samer Şenbayrak ve Basketbol İl Temsilcisi Halil Öztürk verirken, daha sonra ise topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

Bağarası Spor Salonu’nda yapılan kapanış törenine, Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, TBF Altyapı Direktörü Samer Şenbayrak, 12 DABO Anadolu Bölge Koordinatörü Ferhat Erdem, Basketbol İl Temsilcisi Halil Öztürk ve Basketbol Yorumcusu İsmet Badem katıldı.


Kapanışta töreninde ilk sözü alan Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, sporun çocuklara sağladığı olumlu etkilere değinirken; “Burada 3 gün vermiş olduğunuz mücadeleden ötürü hepinizi kutluyorum. Sporun kişi üzerinde hem fiziki hem de sosyal anlamda birçok olumlu getirisi var. Belki ileriki yaşantınızda profesyonel anlamda spor yapmayacaksınız ancak spor ahlakı ile yetişmiş olmanın avantajlarını her platformda yaşayacaksınız. Hepinize bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum. Umarım güzel ilçemiz Foça’nın güzelliklerini yaşabilmişinizdir. Hepinizi ilerleyen zamanlarda tekrar ilçemizde görebilmek dileğiyle organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ederim.” dedi.

Daha sonra söz alan TBF Altyapı Direktörü Samer Şenbayrak ise konuşmasında şunları söyledi; “Batı Grubu müsabakalarının sona ermesiyle birlikte grup maçlarının 3.sünü tamamlamış olduk. Foça’da 3 gün boyunca yeni arkadaşlıklar edindiniz. Maç tecrübesi kazanmanın yanı sıra tarihi yerleri ve doğa harikası bir ilçeyi gezme şansı buldunuz. Burada yaşadığınız güzel anılar hayatınız boyunca sizinle birlikte olacak. Bu güzel anıları unutmamanızı, kazandığınız dostlukları her zaman sürdürmenizi dilerim. Sizlerin yetişmesinde büyük emeği olduğunu düşündüğüm antrenörlerinizi de kutluyor, hepinize bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

İsmet Badem ise kapanış töreninde Foça ile ilgili izlenimlerini şu cümlelerle anlattı;

Cennete Veda Zamanı

‘‘Mitolojik çağda en ilgi gören bölgelerden biri olan Foça cennetten bir köşe! Basketbol üç günlüğüne olsa da cennete taşındı. Çok Tanrılı dönemde eğer basketbol icat edilseydi, Tanrıların hobisi basketbol olurdu. Nerede ise ağzı süt kokan kız ve erkek bebeler parkelerde boylarından büyük işler becerdiler. 180 öğrenci hem birbiri ile kaynaştı, hem sosyal etkinlik, hem spor yaptılar. Toplu yemek kültürü, toplu olarak tatil köyünde yaşama sanatı. Keşke kelimeler yerine ülkemizin tamamına canlı sunabilseydik. 12 Dabo hepimizin övgü kaynağı. Sponsor Garanti Bankası’nın ve TBF’nin gurur tablosu olarak hafızalarda yer eden bir turnuva oldu. Foça Belediye Başkanı kardeşim Gökhan Demirağ, bizleri hiç yalnız bırakmadı. Foça her türlü organizasyonu hak ediyor. Karataş hikâyesi “ Foça’ya gelen bir daha asla unutamıyor.” İşte bu an cennete veda zamanı geldi ama asla unutmayacağız. Basketbolun çok yakıştığı minik dostlarımız arasında birçok yıldız adayı var. Dileğim onları biran evvel ligimizde boy göstermesi. En son olarak Samer Şenbayrak, Ferhat Erdem ve gece gündüz ekip olarak basketbola hizmet veren antrenörlerimizin eline sağlık.’’






Okunma: 1818
Okunma: 1818












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)