ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
TBF yetkilileri, Başkan Gökhan Demirağ’ı ziyaret etti

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 19.5.2013    

TBF yetkilileri, Başkan Gökhan Demirağ’ı ziyaret etti



12 Dev Adam Adam Basketbol Okulları (12 DABO) 10. Türkiye Ligi Batı Grubu maçları için Foça'da bulanan Türkiye Futbol Federasyonu (TBF) 12 DABO yetkilileri, Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’ı makamında ziyaret etti. Foça Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarete, TBF Altyapılar Direktörü Samer Şenbayrak ve İsmet Badem katıldı.

Ziyarette 12 Dev Adam Basketbol Okulları ile ilgili açıklama yapan Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, basketbolun Anadolu'da sevilmesi ve yayılması adına Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek; "Basketbol sporu, ailelerin çocuklarına yaptırmak istedikleri önemli bir spor dalı olarak öne çıkıyor. İlçemizde de sporun gelişmesi için çok yönlü çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde yaşayan her çocuğun bir spor dalı ile uğraşması bizleri son derece mutlu eder. Bu istek, salon sporlarından ferdi sporlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Salon sporları içinde dünyada en çok izleyici bulan ve sempati yaratan basketbolun bir okul şemsiyesi altında bilimsel ve amaçlı bir şekilde projelendirilmesini çocuklarımız ve ülkemiz basketbolu açısından çok olumlu buluyorum. 2010 Dünya Şampiyonası sonrasında, TBF’nin organizasyon becerisi ve milli takımımızın almış olduğu dünya ikinciliği, basketbolun bilinilirliğini ve izlenirliğini artırdı. Bu açıdan böylesine güzel bir altyapı faaliyetinin yıllardır icra ediliyor olması çok sevindirici bir gelişme. TBF tarafından ilçemizde yapılması planlanan tüm basketbol faaliyetleri desteklemeye hazırız." şeklinde konuştu.

TBF Altyapı Direktörü Samer Şenbayrak ise yaptığı konuşmada sporun evrenselliğini dile getirerek; "Sporu sevdirmede ve onların bu spor dalında becerilerini geliştirmede özellikle de ülkemizde 12 DABO’nun önemli bir misyon üstlendiği inancındayım. Aynı zamanda 12 DABO’nun Anadolu ve dolayısıyla ülkemiz basketbolu açısından önemli bir potansiyel olduğu düşüncesindeyim. Basketbolun sevilmesi ve gelişmesi konusunda Anadolu’da yatırımlarımız var. Spor sayesinde çocuklarımız sosyal açıdan gelişme göstermekte, insanlarla daha kolay iletişim kurmaktalar. 12 DABO eğitimin yanında, sporunda yapılayabileceğinin en büyük kanıtıdır. Çocuklar bu projede basketbol bursu sayesinde merkezlerindeki en iyi eğitim kurumlarından burs kazanarak gelecekleri açısından da önemli bir adım atmaktalar. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ve Garanti Bankası’nın 12 DABO projesine ilişkin bu hizmeti gelecekte ülkemize çok yetenekli sporcular kazandıracağı gibi spor ahlakı ve terbiyesi ile yetişmiş bireyler kazandırması da önemli hedeflerin başında geliyor." diye konuştu.

İsmet Badem ise 12 DABO’nun amacının basketbol sporunu tüm çocuklara sevdirmek ve onların daha sosyal bireyler olabilmelerine katkıda bulunmak olduğunu ifade ederken, “Çalışmaların başladığı günden bu güne aile öğrenci ve antrenör üçgenini çok iyi kurarak basketbolu geliştirebilmek adına birlikte bir ekip çalışmasını örnek aldık. Bölgelerde aileler çocuklarına bu konuda destek veriyorlar. Yapılan çalışmalar ve sosyal etkinliklerle Anadolu’da bilinçli bir basketbol ailesi yaratılması hedefini güdülüyor. Öyle ki, aileler basketbol sporunu öyle benimsedi ki, 12 DABO organizasyonlarını izlemek üzere bizlerle beraber seyahatlere bile geliyorlar. 12 DABO'nun bu günlere gelebilmesi ve Anadolu'da basketbolu geliştirmek adına bizlerden desteğini esirgemeyen Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve Garanti Bankası'na teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

TBF Altyapılar Direktörü Samer Şenbayrak, Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’a ziyaret anısına t-shirt hediye etti. Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’da, Samer Şenbayrak ve İsmet Badem’e, üzerinde; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinin yazılı olduğu Foça Belediyespor t-shirt’ü hediye etti.

12 DABO yetkilileri, ziyaretin ardından; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında belediyemizce düzenlenen sokak basketbolu turnuvasının açılışına katılarak, Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ ve sporcularla günün anısına fotoğraf çektirdiler.

Öte yandan İsmet Badem; TBF resmi internet sitesinde ‘‘Basketbol Cennete Taşındı’’ başlığı altında bizleri gururlandıran bir yazı kaleme aldı;
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/($$Lookup_TBFV1_BasinBulteni_Yazarlar_WEB_View)/1605B429B0E06701C2257B6D0061FCC0?OpenDocument






Okunma: 1951
Okunma: 1951












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)