ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça basketbola doydu

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.5.2013    

Foça basketbola doydu



Foça; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlamaları kapsamında, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen sokak basketbolu turnuvası ve Bağarası Çok Amaçlı salonunda yapılan 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) 10. Türkiye Ligi Şöleni Batı Grubu maçlarıyla basketbola doydu.

GÖSTERİ ATIŞI YAPTILAR

Her iki turnuvanın açılışlarına katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, Basketbol camiasının yakından tanıdığı Gazeteci – Yazar ve TBF Danışmanı İsmet Badem ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erkan Atik ile Foça Belediye Meclis üyesi Cenk Bakırlı konuşmalarının yanı sıra potaya yaptıkları başarılı gösteri atışlarıyla da alkışlandılar.



DEMOKRASİ MEYDANI’NDA KAHKAHALAR

Foça Belediyespor Basketbol Antrenörü Yusuf Bakırlı’nın koordinesinde gerçekleştirilen sokak turnuvasına Foçalı gençlerin oluşturduğu 10 takım katıldı. Kız ve erkek takımlarının maç aralarında, Foça Belediyesi dans grubu ponpon kızlar temasıyla gösteriler yaptı. Foça’nın simge isimlerinden Karanfilli Doğan ve bazı yaşlı teyzelerin atışlarıyla basketbol sahası olarak düzenlenen Demokrasi Meydanı’ndan kahkahalar yükseldi.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Foça Belediyesi’nin katkılarıyla Bağarası Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) 10. Türkiye Ligi Şöleni Batı Grubu maçlarında ise izleyenlere basketbol ziyafeti çekildi.



TÜM SPORCULAR ŞAMPİYON

Çanakkale, Muğla-Fethiye, Manisa, Alaşehir, Salihli, Ödemiş, Menemen, Aliağa, Dikili, Balıkesir-Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gönen ve Aydın 12 Dev Adam Basketbol Okullarına mensup 180 genç sporcunun 14 takımla mücadele ettiği turnuvada okul felsefesi gereği tüm sporcular şampiyon ilan edilerek her birine şampiyon yazılı madalyalar hediye edildi.

TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, 16-18 Mayıs 2013 tarihlerinde Foça Bağarası’nda düzenledikleri turnuvada bu bölgeye ait 180’e yakın sporcuyu topladıklarını ve onların üç gün boyunca yaptıkları kıyasıya mücadeleyi izlediklerini belirtti.



Samer Şenbayrak; “12 – 17 yaş arası gruplara mensup çocuklarımız Basketbol okullarımızda yapılan antrenmanlarda elde ettikleri bilgi ve becerileri burada maç yaparak Milli takım antrenörlerine göstermeye çalışıyorlar. Bizde onlar arasından seçme yapıyoruz. Seçilen sporcularımızla Bölgesel takımları oluşturacak ve Türkiye şampiyonasına katacağız. Burada da başarılı olanları Milli takımlarımıza taşıyacağız.”

21 – 22 TEMMUZ’DA FOÇA’DA ULUSLARARASI BASKETBOL ETKİNLİĞİ

“ Ayrıca burada sürpriz bir gelişme oldu. Sokak Basketbolu turnuvasına tanık olduk. Demokrasi Meydanı’nda 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında yapılan turnuvadan da gerçekten çok etkilendik. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak da sokak basketbolunun altyapı kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ile birlikte önümüzdeki yaz döneminde başlayacak Uluslararası Sokak Basketbolu etkinliklerinden birini 21 – 22 Temmuz 2013 tarihlerinde Foça’da bu meydanda yapacağız. Bütün İzmirli basketbol severleri buraya bekliyoruz. Federasyon olarak ta alt yapıya hizmetlerimiz artarak devam edecektir”

“Buradaki salonlar büyük takımların maçları için çok elverişli olmamakla birlikte antrenmanlar için yeterli, bakımlı ve temiz. Halkın ve yerel yöneticilerin ilgisi çok üst düzeyde. İnşallah önümüzdeki yıllarda Foça’da Bölgesel Lig takımıyla başlayan iyi bir basketbol kültürü oluşacak ve federasyon olarak bizde tüm imkanlarımızla bu kültürün oluşumuna destek vereceğiz.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2396
Okunma: 2396












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)