ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Türk Yunan dostluğu Foça’da sahaya çıktı

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.6.2013    

Türk Yunan dostluğu Foça’da sahaya çıktı



Yurtiçi ve uluslararası turnuvalarda aldığı başarılı sonuçlar ve kurduğu dostluk köprüleri ile kendisini tanıtan Foça Belediyespor Masterler Futbol takımı komşu Yunanistan’ın Komotini (Gümülcine) Masterlerini Foça’da konuk etti.

1 Haziran 2013 Cumartesi günü özel otobüsleriyle, aralarında eşlerinin de bulunduğu 45 kişilik bir ekiple Foça’ya gelen Yunanlılar önce ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Aralarında iki de Türk kökenli sporcunun yer aldığı Komotini takımı ile Foça Masterleri (eski Foça 11 Eylül Stadının bakımda olması nedeniyle) Yenifoça sahasında karşılaştılar.



32 ila 70 arasında değişen yaşlarıyla sahada hünerlerini sergileyen masterler yaptıkları şık hareketlerle seyircilerden alkış aldılar.

Tribünlerde yaptıkları tezahüratla eşlerini motive etmeye çalışan, zaman kaybı olmasın diye saha dışına kaçan topları toplayan ve dostça hareketlerle büyük ilgi gören Yunanlı bayanlarda maçın Türk izleyicileri tarafından alkışlandı.



Tamamı dostluk havasında geçen maçta Foça Masterler ikinci yarının hemen başlarında kazanılan penaltıdan Engin Kale’nin attığı golle öne geçtiler. Ancak iyi oyununu Stavro Kandelinis ve Pascalis Milozopoulos’un ayaklarından iki golle süsleyen Komotini Masterleri maçı 2-1 kazanmayı başardı. Bir topu direkten dönen Foçalılar son saniyelerde kazanılan ikinci penaltıyı da Engin Kale’nin vuruşuyla üstten dışarı göndererek beraberlik şansını kaçırdılar.

Komotini (Gümülcine) ekibi yöneticilerinden Fevzi Gocal, daha önce bazı turnuvalarda karşılaştıkları Foçalılarla Foça’da bir araya gelmekten son derece mutlu olduklarını belirterek gördükleri ilgiye teşekkür etti.



Gocal; “Ferdi dostluklarımızı takım dostluğuna dönüştürdük. Biz de sizleri kendi kentimizde misafir etmek istiyoruz. Çok güzel bir maç yaptık. Dostluk için, yeni insanlar tanımak için, spor yapmak için yaşın öneminin olmadığını birlikte gösterdik. Masterler uluslararası iletişim ve toplumların yakınlaşmasında önemli bir görev yapıyorlar. Yakın zaman öncesi Romanya’daydık. Türkiye’ye her fırsatta geliyoruz. Beyaz Rusya, Kıbrıs, İngiltere ve diğer ülkelerden davet ediliyoruz. Ama Foçalılarla bir arada olmaktan ayrı bir tat alıyoruz. Teşekkürler Foça Masterleri.” Dedi.

Yunanistan ekibi maçın ardından Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde bir süre dinlendikten sonra Çeşme’ye hareket etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2508
Okunma: 2508












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)