ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça denizlerinde yelkenler Kabotaj için açıldı

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 1.7.2013    

Foça denizlerinde yelkenler Kabotaj için açıldı



İzmir’in Foça İlçesi’nde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında yelkenli yat yarışları düzenlendi. Hafta sonu katılımcı ve izleyici sayısının daha fazla olacağı düşünülerek bir gün önce yapılan yarışlara 20 tekne katıldı.

Foça Belediyesi, Foça Liman Başkanlığı ve Foça Su Sporları Dayanışma Derneği işbirliği ile düzenlenen yarışma şenlik havasında yapıldı. Ziyaretçi ve Foçalılar beyaz çiçek bahçesini andıran liman içindeki yatları ilgiyle izlediler.

3 adet ahşap, 10 adet 10 metre altı ve 7 adet 10 metre üstü teknenin katıldığı yarışların startı Foça Büyükdeniz liman içinden verildi. Tekneler İngiliz Burnu, İncir adası, Fener adası rotalarını izleyerek başlangıç mevkiinde finiş yaptılar.



Ahşap sınıfında Koray Bakış’ın “Bakış”, 10 metre altında Seyfi Ersoy’un “Sunfun”, 10 metre üstünde Melih Atalay’ın “Tutku” adlı tekneleri birincilikleri kazandı.

4 millik parkurda 3 tur olarak planlanan yarışlar hava muhalefeti ve denizlerin artması nedeniyle bir turda tamamlandı. Kategorilerinde dereceye giren teknelerin yarışmacılarına ödülleri Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Liman Başkanı Cihan Duman ve dernek yetkililerince Classic Restoran Bar’da düzenlenen kokteylle verildi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 1 Temmuz Pazartesi günü de çeşitli etkinlik ve geleneksel yarışmalarla Foça’da kutlanmaya devam edilecek.



Seyfi GÜL







Okunma: 2559
Okunma: 2559












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)