ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Basketbol Turnuvasının yıldızı Engin Günaydın

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.7.2013    

Foça Basketbol Turnuvasının yıldızı Engin Günaydın



Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF)’nun sokak basketbolunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 10 ayrı merkezde düzenlediği Adidas 3x3 Tek Pota Basketbol Turnuvasının altıncı ayağı İzmir’in Foça İlçesi’nde zevkli maçlar ve renkli görüntülerle başladı.

Foça Belediyesinin ev sahipliğini, Adidas firmasının sponsorluğunu üstlendiği turnuva Demokrasi Meydanında yan yana kurulan plastik zeminli iki ayrı sahada 51 takımın katılımı ve toplam 95 maçlık programla gerçekleştiriliyor. Bayanların gösteri amaçlı maçlarına karşılık erkeklerde Büyükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde yarışmacı ekipler yer alıyor.

20-21 Temmuz 2013 tarihlerinde iki günlük programla tamamlanacak maçlar sonunda Büyükler kategorisinde birinciliği kazanacak takım 10 bölgenin birincilerinin katılımıyla İstanbul’da yapılacak Türkiye Turu finallerinde şampiyonluk arayacak. Türkiye şampiyonu ekip ise Dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Rengarenk görüntüsü, çalan müzikler, canlı maç anlatımları ve basketbol severlerin yoğun ilgisiyle festival alanını andıran Demokrasi Meydanı 20 Temmuz 2013 Cumartesi akşamı sürpriz bir gösteri maçına da sahne oldu.



Galip Derviş, Avrupa Yakası, Muhteşem Yüzyıl dizileri ve sinema filmleriyle tanınıp sevilen, birkaç yıldır yılın bazı dönemlerini Foça’daki evinde geçiren usta oyuncu Engin Günaydın, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Türkiye Basketbol Federasyonu Alt Yapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak’tan oluşan takım, bayan basketbolculardan kurulu rakipleriyle mücadele için sahaya çıktı.

TBF İzmir İl Temsilcisi Halil Öztürk’ün yönettiği, basketbol program yapımcısı ve yorumcusu İsmet Badem’in sunduğu maç yanlı hakem kararları ve izleyicilerin alkışlarıyla şova dönüştü. Pekte ilgisi olmayan bir pozisyonda, bayanların faul yaptığı gerekçesiyle iki atış kararı veren hakem, Engin Günaydın’ın bir türlü sayı yapamaması üzerine çeşitli bahanelerle atışı altı kez tekrarlattı. Yine potayı bulduramayan Günaydın ve ekibi, alkışlar ve sevgi gösterileriyle maçı bitirdi.

Ramazan Ay’ı dolayısıyla durgun geçen ilçe hayatını, gece yarısına kadar süren maçlarla hareketlendiren Adidas 3x3 Tek Pota Basketbol Turnuvası bugün (21 Temmuz Pazar günü) saat 17.00’de başlayacak final grubu maçları ve ardından yapılacak kupa ve madalya töreniyle tamamlanacak.



Seyfi GÜL







Okunma: 2685
Okunma: 2685












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)