ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Sahada Türk-Yunan dostluğu

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 30.7.2013    

Sahada Türk-Yunan dostluğu



Konak Belediyesi’nin Türkiye Şampiyonu Kadın Futbol takımı, Bosna Hersek’te gerçekleşecek UEFA Şampiyonlar Ligi eleme maçları öncesi Yunanistan’ın Paok takımıyla hazırlık maçı yaptı. Altınordu Selçuk tesislerinde gerçekleşen ilk karşılaşmayı Cosmina Duşa (2), Esra Erol ve Sevgi Çınar’ın golleriyle 4-1 kazanan Konak Belediyespor, Atatürk Stadı’ndaki ikinci maçta da fırtına gibi esti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da izlediği karşılaşma 5-1 sonuçlandı. İlk yarı 42’inci dakikada Polou Konstantopolou’nun penaltıdan attığı golle 1-0 tamamlanırken ikinci yarıya Konak Belediyespor damga vurdu. Konak Belediyespor’un maçın kaderini döndürdüğü ikinci yarıda golleri Gamze İskeçeli (56. ve 82. dk.), Cosmina Duşa (67. ve 78. dk.) ve Sevgi Çınar (85 dk.) kaydetti.

Beşiktaş’ın kardeş takımı

Maç öncesi sporcularla sohbet eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, rakip takımı ‘Hoş geldin kardeş takım’ sözleriyle karşıladı. Milletvekilliği döneminde Türk Yunan Dostluk Grubu’nun kurucularından olan Başkan Tartan, Paok takımını İzmir’de konuk etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Kadın Futbol takımımız Türkiye kupasını kazanarak bize büyük bir gurur yaşattı. Bugün ise başka bir mutluğu, sevgi ve dostluğu kazanmanın gururunu yaşıyoruz. Yıllarca bir arada kardeşçe yaşamış, acıyı ve mutluluğu birlikte paylaşmış iki toplumun şampiyon kadın sporcuları İzmir’de dünyaya örnek bir dostluğa imza attı. Beşiktaş’ın da kardeş takımı olan Yunan sporcuları İzmir’de konuk etmekten, dostluk ve sevgi mesajını bir kez daha vurgulamaktan onur duyduk.”

Siyah beyaz renkleri ve kartal amblemiyle İzmir sahalarında boy gösteren Paok Kadın Takımı teknik direktörü Mert İşbilir, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti. İzmirli ve Ege Üniversitesi mezunu olan İşbilir, “Bu organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Hem iki kültürün karşılıklı alış verişi hem de antrenman olarak iyi bir süreç geçirdik” dedi.






Okunma: 1374
Okunma: 1374












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)