ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyakalı dağcılar bu hafta sonunda Kemalpaşa Sinancılar Köyü’nden Ovacık Köyü’ne yürüyecekler

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 10.10.2013    

Karşıyakalı dağcılar bu hafta sonunda Kemalpaşa Sinancılar Köyü’nden Ovacık Köyü’ne yürüyecekler



İzmir'in en eski dağcılık Kulüplerinden birisi olan İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü bu hafta sonunda Kemalpaşa Sinancılar Köyü’nden Ovacık Köyü’ne yürüyecekler.

İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü Başkanı Halim Barışık; "Bu güzel yürüyüşümüz için, 13 Ekim 2013 Pazar günü sabah saat 08:00’de İzmir’den Kemalpaşa Sinancılar Köyü’ne hareket edilecektir. Sinancılar Köyü’nde önce yaklaşık yarım saat çay ve ihtiyaç molası verilecektir. Mola sonrası yürüyüşümüz Sinancılar Köyü’nden (yaklaşık 200 rakımdan) başlayacak, önce sabah sporu yapılacak, spor sonrası yürüyüş gurubumuz normal ve hızlı gurup şeklinde ikiye ayrılacak ve her iki gurubumuz da Ovacık Köyü’ne (yaklaşık 775 rakıma) doğru yürüyecektir.



Öğle molasında Ovacık Köyü’nde Yayla Lokantası’nda isteyenler 7 TL.'ye kurufasulye, pilav, turşu, kurusoğan, helva (1 dilim) isteyenler de 10 TL.'ye balık yiyebileceklerdir. Ayrıca Ovacık’ta lokantanın yanında çay vb. içmek için kahve vardır. Yine burada su içmek için tarihi (Eski İzmir Valisi Kazım Paşa’nın yaptırdığı) çeşme vardır. Öğle molası sonrasında tekrar geriye Sinancılar Köyü’ne yürünecektir. Yürüyüş sonrasında yine çay, ihtiyaç ve köyde yetiştirilen (kestane, ceviz, elma, armut domates, biber vb.) ürünlerden alabilmemiz için yaklaşık 15 dakika mola verilecektir. Yaklaşık saat 17:00 gibi arabalarımıza binilerek geriye İzmir’e hareket edilecektir. Yürüyüş parkurumuz orta derece zorlukta olup, gidiş dönüş yaklaşık 18 Km.’dir.

Köylerin ve dağların tertemiz, pırıl pırıl havasını teneffüs etmek, köyde yetiştirilen doğal ürünleri direkt olarak üreticiden almak isteyen tüm doğasever arkadaşlarımızı ve misafirlerimizi bu güzel yürüyüşümüze bekliyoruz." Dedi.



www.kardak.org
www.facebook.com/groups/kardak/






Okunma: 2727
Okunma: 2727












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)