ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Konak Spor Okulları’nda sağlıklı bir yaz

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 16.7.2011    

Konak Spor Okulları’nda sağlıklı bir yaz



Çocukların iyi bir eğitim görerek bilgi ve birikimleriyle geleceğe hazır olmaları konusunda birçok projeyle destek veren Konak Belediyesi, sadece zihinsel değil, sosyal gelişime de katkı sağlıyor. Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uygulanan çeşitli kurslarla çocuklar, hem bedenlerini hem de sosyal hayatlarını sağlıklı bir şekilde geliştirme olanağı buluyorlar.

Eğitim- öğretim yılı süresinde hafta sonları açık olan Belediye kursları, tatille birlikte hafta içi kayıtlarına başladı. Okulların bitmesiyle beraber Konak’ta yaşayan çocuklar soluğu Konak Belediyesi Spor Kulübü’ne bağlı Yaz Spor Okullarında aldılar. Konak’ın dört bir yanında devam eden kurslarda futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, halkoyunları, izcilik, tekvando, aerobik ve tiyatro çalışmalarıyla geleceğin sağlıklı bireyleri yetişiyor.

Önce spora sonra tatile

Konak Belediyesi Yaz Spor Okulları’na giden öğrenciler Konak Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen geziler ile denizle buluşma şansı yakalıyorlar. Geçtiğimiz yıl 5 bin çocuğu denizle buluşturan Konak Belediyesi bu yıl 10 bin çocuğu denizle buluşturma hedefine ulaşma yolunda hızla ilerliyor. Konak Belediyesi İzmir’de yaşadığı halde denize gitme imkanı bulamamış yüzlerce çocuğu da denizle tanıştırıyor. Mordoğan, Gümüldür gibi yazlık mekanlarda tatil yaparak yılın yorgunluğunu atan öğrenciler arkadaşlarıyla paylaşım, sevgi ve dostluğu pekiştiriyorlar.

Anneler aerobikte çocuklar top peşinde

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Yaz Spor Okulları sadece çocukların değil büyüklerin de uğrak yeri haline geldi. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği aerobik kursları ile hem çocuklar hem anneleri sağlıklı ve eğlenceli bir yaz geçiriyor. Beş yaşından itibaren kurslara katılabilen çocuklar, eğitim gördükleri spor dalında ilerleyen zamanda Konak Belediyesi bünyesinde lisans alarak profesyonelliğe adım atıyor. Yetiştirdiği birçok sporcuyu tanınmış kulüplere transfer eden Konak Belediyesi bu anlamda da gençlerin önünün açıyor. Forma ve spor malzemesi desteğiyle spora ve sporcuya gereken önemi veren Konak Belediyesi Yaz Spor Okullarına kayıt olmak için ise 5 TL gibi sembolik bir ücret ödeniyor. Maddi açıdan olanağı olmayanlara ise her türlü kolaylık sağlanıyor. Tüm Konaklılara açık olan Konak Belediyesi Yaz Spor Okulları Altıntaş (Futbol, Jimnastik, Halkoyunları, İzcilik, Tekvando, Aerobik, Tiyatro), Gültepe MTK (Futbol), Levent (Futbol), Zafertepe (Futbol, Basketbol), Gültepe (Aerobik, Step, Tekvando, Kickboks) Spor Tesisleri; Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi (Basketbol), Atatürk Sağlık Meslek Lisesi (Voleybol), Muratreis İlköğretim Okulu (Basketbol, Voleybol, Halkoyunları), Meliha doğan Akad İlköğretim Okulu (Aerobik, Step, Halkoyunları); Ege Zey-Der (Aerobik)ve 9 Eylül Rektörlük Spor Salonu’nda (Basketbol, Voleybol) faaliyetlerine devam ediyor.






Okunma: 1436
Okunma: 1436












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)