ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Belediyespor “Bu karar bizi ilgilendirmiyor”

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 31.7.2011    

Foça Belediyespor “Bu karar bizi ilgilendirmiyor”



Tahkim Kurulu’nun İzmirspor lehine aldığı son karar konusunda görüşlerini açıklayan Foça Belediyespor asbaşkanı Hasan Güller bu kararın kendilerini ilgilendirmediğini söyledi.

Tahkim Kurulu’nun arka arkaya aldığı iki kararla kendilerini haklı bularak 18 Haziran’da maç oynamaya davet ettiğini belirten Güller bu kararlar ve oynadıkları play out maçını almaları neticesinde BAL liginde devam hakkını elde ettiklerini belirtti.

Güller; “Tahkim Kurulu’nun bizim lehimize verdiği ikinci karar 13 Haziran 2011 tarihlidir. 14 Haziran 2011 tarihinde de bize resmi yazı gönderilerek 18 Haziran’da play out maçı oynamaya davet edildik. Biz de maçımızı oynadık. Kazandık. Ve BAL’da devam ediyoruz. Dolayısıyla bu son alınan kararın Foça Belediyespor’u çokta ilgilendirmediğini düşünüyorum. Tabii şimdi yeni bir durum söz konusu. Bu durumda Foça’nın kazanılmış haklarına halel geleceğini düşünmüyoruz. Eğer tersi bir şey olursa içinden çıkılmaz bir hal alacağını düşünüyoruz. İzmirspor’la ilgili verilecek idari kararları yine TFF verecektir. Bizim konumuz İzmirspor’un düşmesi ya da kalması değil Foça Belediyespor’un haklılığıdır. Foça Belediyespor’un haklılığı da daha önce alınan iki karar ile zaten tespit edilmiştir. Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkan ve üyelerinin değişmesiyle daha önce alınan kararların hukuki durumu ortadan kalkmaz. Bu kararlar kesindir. Son karara dayanak teşkil eden 5 günlük süre gerek Tahkim Kurulu’nun ilk kararında gerekse ikinci kararında ayrıntılarıyla tartışılmıştır. Konu edilen 5 günlük süre iki takım arasında oynanan maçta bu takımlardan birinin maça ilişkin itirazı içindir. Çünkü her iki takımında her türlü bilgi belgeye ulaşma imkanı vardır. O nedenle bu süre çok kısıtlı tutulmuştur. Ama biz itiraz ettiğimiz maçlarda üçüncü tarafız. Gelen bir ihbar telefonu ile bunu öğrendik. Dolayısıyla hukuğun genel prensiplerine göre bunu öğrendiğimiz süreçte başlar ve her halükarda lig bitimini takip eden 5 günlük sürede bu son bulur. Foça Belediyespor da bu süreçte bu hakkını kullanmış ve itirazını yapmıştır. Haklı bulunmuştur. Maç oynamıştır ve ligde kalmıştır. Buna ilişkin yatırımlarını yapmıştır. Dolayısıyla bu saatte farklı bir karar beklemiyoruz. Farklı bir karar olursa da, yani AFDK’dan farklı bir karar çıkarsa tabiî ki Foça Belediyespor da gerekli girişimleri yapacaktır.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 1692
Okunma: 1692












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)