ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Belediyespor şokta

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 17.8.2011    

Foça Belediyespor şokta



HAKLI BULDULAR, MAÇ OYNATTILAR, KAZANDI. BAL’DASIN DEDİLER.
KURUL ÜYELERİ DEĞİŞTİ. İKİ AY SONRA MASADA KÜME DÜŞÜRDÜLER.


2010-2011 sezonunda 13 takımlı Bölgesel Amatör Lig 8.grupta mücadele eden İzmir takımlarından Çiğli Belediyespor 53 puanla 2.nci, İzmirspor ligi 48 puanla 4.ncü, Foça Belediyespor 47 puanla 5.nci sırada bitirdi.

Lig statüsüne göre aynı ilin takımları arasında 2.nci olan takım (İzmirspor) Süper Amatör’den gelecek takımla (Yeşilova) play out maçı oynayacak, 3.ncü olan takım (Foça Belediyespor) ise bir alt kümeye düşecekti.

Ancak son maçın hemen ertesi günü gelen bir ihbar üzerine Foça Belediyespor Tahkim Kurulu’na müracaat ederek İzmirspor’un iki maçta lisans süresi dolmuş ve lisansı yenilenmemiş oyuncu oynattığının belirlendiğini, gereğinin yapılmasını ister.

TAHKİM’İN HANGİ KARARLARI -HANGİ “TAHKİM KURULU KARARLARI KESİNDİR”?

Tahkim Kurulu 19 Mayıs 2011 (KARAR 1) ve 25 Mayıs 2011(KARAR 2) tarihlerindeki toplantılarında dosyanın incelenmesine karar verir. 26 Mayıs 2011 (KARAR 3)günüde Foça Belediyespor’u itirazında haklı bulur. Buna göre AFDK’nın İzmirspor’a gerekli cezaları vermesi istenir.

İzmirspor karara itiraz eder. Tahkim Kurulu 1 Haziran 2011 (KARAR 4) tarihinde bu itirazı reddeder.

AFDK 6 Haziran 2011 (KARAR 5) tarihinde toplanır, Tahkim’in kararına rağmen İzmirspor’a ceza tayinine yer olmadığına karar verir.

Bu kez Foça Belediyespor itiraz eder. Tahkim Kurulu 9 Haziran 2011(KARAR 6) günü olağanüstü toplanır. İtirazı kabul eder. 13 Haziran 2011 günü duruşmalı toplantı yapılmasına ve iki tarafın toplantıda bulunmasına karar verir.

13 Haziran 2011 (KARAR 7) günü yapılan duruşmalı toplantı da Tahkim Kurulu "Tahkim Kurulu kararları kesindir, idari ve yargısal mercilerin onayına tâbi olmadığı gibi, bu kararlara karşı idari ve yargısal mercilere başvurulamaz"; maddesini kararda özellikle vurgulayarak İzmirspor’lu oyuncu ve yönetici hakkında verilen kararın kesin olduğu, “İzmirspor Kulübü hakkında Futbol Disiplin Talimatı ile Futbol Müsabaka Talimatının ilgili maddeleri çerçevesinde ceza verilmesi gerekirken, aksi yönde verilen AFDK'nın Kararının oy çokluğu ile kaldırılmasına, dosyanın gereği için AFDK'ya iadesine” şeklinde karar alır. Yani AFDK’ya İzmirspor’a gerekli cezayı ver talimatı verir.

Bu Talimat üzerine AFDK bir gün sonra 14 Haziran 2011 (KARAR 8) günü toplanır ve dosyanın tekrar incelemeye alınmasını kararlaştırır.

16 Haziran 2011 (KARAR 9) tarihinde tekrar toplanan AFDK, İzmirspor’lu yönetici ve oyuncuya 2’şer maç müsabakalardan men cezası, İzmirspor’un ise lisanssız oyuncu oynattığı iki maçta hükmen yenik sayılması kararını verir.

Foça Belediyespor ile Yeşilova Spor Kulübüne 18 Haziran 2011 tarihinde İzmir Alsancak Stadı’nda Play Out maçı oynayacakları tebliğ edilir.

Foça Belediyespor ile Yeşilova 18 Haziran 2011 günü 5000 civarında seyirci önünde Play Out maçını oynadı. Bu maçın normal ve uzatma süreleri berabere sonuçlandı. Yüreklerin ağızlara geldiği penaltı atışları sonunda galip gelen Foça Belediyespor BAL’da kalışını kutladı. Ancak bu maçta sezonun en iyilerinden genç oyuncusu Batuhan’ı kaybetti. Sakatlanan Batuhan ameliyatlar geçirdi. Yeni sezonda bile oynaması zor. Bazı oyuncuları da bu maçta görülen kartlar nedeniyle ceza aldılar. Taraftarlarından bazıları bu maçın heyecanıyla yaptıkları taşkınlık nedeniyle saatlerce gözaltında kaldılar. Hala duruşmalara çağırılıyorlar.

BAL’da kalan Foça Belediyespor yeni sezon için federasyona harcını yatırdı. Federasyon BAL ligi takımı olarak harcı kabul etti. Çok kısıtlı Foça bütçesine rağmen spor aşkıyla bazı belediye hizmetlerinden bile fedakarlık yapılarak transferler yapıldı. Stad yeni sezon için bakım ve onarıma alındı. Federasyonun talep ettiği iyileştirmelere başlandı.

Bu arada TFF Yönetim Kurulu ve Kurul üyeleri değişti. Yeni kadro göreve başladı.

İzmirspor play out maçı oynanmasına rağmen yeni Tahkim Kurulu’na itiraz etti. Tahkim Kurulu daha önce iki kez reddettiği itirazı yeni heyetiyle bu kez kabul etti. 29 Temmuz 2011 (KARAR 10) tarihinde yaptığı toplantıda daha önce kendi verdiği kararları yok saydı. AFDK’nın son ceza kararını kaldırdı. İzmirspor’a ceza verilmemesine hükmetti.

Foça Belediyespor’un bu karara itirazı ise 4 Ağustos 2011 (KARAR 11) tarihli toplantı da reddedildi.

TFF Yönetim kurulu 10 Ağustos 2011’de konuyu görüştü. Ama aldığı kararı önce telefonla bir yerlere sızdırdı. Kamuoyu oluşturulmaya, Foça’nın tepkisi ölçülmeye çalışıldı. Nihayet bir hafta sonra faksla kulüplere bildirdi.

(KARAR 12) Gönderilme Tarihi 16 Ağustos 2011 Saat 15.25

(Karar Tarihi 10.8.2011 olarak metinde belirtilmiş)

TFF Amatör İşleri Müdürlüğü’nün 09-11/2458-6421 sayılı İtiraz Hk. Yazısı. özetle diyor ki;

“Foça Belediyespor, biz daha önce yaptığın müracaat ile seni haklı bulduk. İzmirspor’un puanlarını silerek küme düşürdük. Sana da Yeşilova ile baraj maçı oynattık. Sen kazandın ve BAL’da mücadele hakkını elde ettin.

Ama Tahkim Kurulu ve TFF olarak biz kararımızdan vazgeçtik. Bugün seni küme düşürdük. BAL’da değil Süper Amatör ligde oyna. Biz böyle istiyoruz vesselam.

Foça Belediyespor şok’ta. Böyle bir kararın bir hukuk devletinde verilebileceğine inanamıyorlar.

Foça Belediyespor itiraz etti. Tüm hukuk yollarını deneyerek hak arayacak. Gidebildiği yere kadar gidecek. Diğer taraftan; “sahada ne kadar mücadele etsem de masada sonuçlar değişecek” endişesiyle tüm spor faaliyetlerinden çekilmeyi düşünüyor

Seyfi GÜL \Foça

Sonuç :


1. Foça Belediyespor defalarca haklı görüldüğü Tahkim Kurulu’nda kişiler değişince haksız bulundu. Daha önceki kurulun Hukuğu silindi.

2. “Tahkim Kurulu kararları kesindir” diye bir hüküm olmadığı anlaşıldı.

3. Foça Belediyespor ile Yeşilova arasında oynanan Play Out maçı yok sayıldı.

4. Yeşilova bir sezonda iki kere play out maçı oynama hakkına kavuşarak tarihe geçti.

5. İzmirspor defalarca düştüğü tescil edildiği lige tekrar dönme hakkına kavuşturularak tarihe geçti.

6. Olay başlangıçtaki hiç yaşanmamış konumuna getirilerek tarihe geçti.

7. Foça Belediyespor ile oynanan baraj maçını Yeşilova alsaydı ne olacaktı. Kimse bilemiyor.

8. Foça Belediyespor baraj maçında sakatlanan en değerli oyuncusunu kaybetti. Yeni sezon BAL liginde oynayacağı için transferlerini buna göre yaptı. Federasyona yeni sezon harcını yatırdı. Antrenmanlara başladı. Şimdi “sen o ligde değil bir alt ligde oynayacaksın” diyorlar. Bu futbolculara ödenen paralar ne olacak. Kurulan takım ne olacak. Evine bu işten ekmek götüren futbolcular ne olacak.
.
KARARLAR :

KARAR 1:


Tahkim Kurulu 19 Mayıs 2011 tarih ve 30 sayılı toplantısında gündemindeki maddeleri inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.

11. Foça Bld.spor Kulübü'nün, TFF Yönetim Kurulu'nun 12.05.2011 tarih ve 108 sayılı toplantısında aldığı karara karşı E.2011/197 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Başvurunun süresinde olduğu ve gerekli maktu harcın yatırıldığı görüldü. Başvuru sahibi kulübün duruşma talebinin kabulü ile 25 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 17.30'da duruşma açılmasına, duruşmanın taraflara tebliğine, ayrıca Foça Bld.spor Kulübü tarafından verilen başvuru dilekçesinin 5 günlük süre içinde cevaplandırılmak üzere TFF Genel Sekreterliğine tebliğine,
………………………………………

KARAR 2:

Tahkim Kurulu 25 Mayıs 2011 günü (31) Sayılı toplantısında gündemindeki maddeleri inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.

9. Foça Bld.spor Kulübü'nün, TFF Yönetim Kurulu'nun 12.05.2011 tarih ve 108 sayılı toplantısında aldığı karara karşı E.2011/197 numaraya kayıtlı dosyasında duruşma açıldı. Duruşmaya katılan Kulüp vekilleri Av. Bahadır Mete, Av. Tansuğ Tezonarıcı, kulüp yöneticisi Fikret Taşçı ve kulüp 2. başkanı Hasan Gürler ile TFF vekilleri Av. Ergin Akçay, Av. Levent Polat'ın sözlü açıklamaları dinlendi. TFF Vekilleri tarafından cevap dilekçesi verildiği görüldü. Cevap dilekçesinin bir örneği kulüp vekiline tebliğ edildi. Dosyanın incelemeye alınmasına,
………………………………………

KARAR 3:

Tahkim Kurulu 26 Mayıs 2011 günü (32) Sayılı toplantısında gündemindeki maddeleri inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.

I- Foça Bld.spor Kulübü'nün, TFF Yönetim Kurulu'nun 12.05.2011 tarih ve 108 sayılı toplantısında aldığı karara karşı E.2011/197 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere sonucunda; İzmirspor Kulübü'nün 01.04.2011 tarihinde Y. Milasspor Kulübü, 10.04.2011 tarihinde Yeşilköyspor Kulübü ile yaptığı müsabakalarda lisans süresi 26.03.2011 tarihinde sona eren Friday Nsisong Enyong isimli futbolcuyu oynattığı dosya içeriği ile sabittir. FMT madde 13, f.IV hükmü uyarınca "müsabakaya girecek futbolcunun, temsil edeceği kulüp adına o sezon için tescil, vize işlemlerini yaptırmış ve lisansını almış ve herhangi bir sebeple müsabakaya girmekten men edilmemiş olması zorunludur". Uyuşmazlıkta İzmirspor Kulübünün, Friday Nsisong Enyong isimli futbolcuyu lisansı 26.03.2011 tarihinde sona erdiği halde yukarıda anılan 01.04.2011 tarihli Y.Milasspor müsabakası ile 10.04.2011 tarihli Yeşilköyspor müsabakasında oynattığı, Futbolcunun yeni lisansını zikredilen müsabakalardan sonraki bir tarihte aldığı, böylece İzmirspor Kulübünün Talimatın yoruma kapalı amir hükmüne aykırı davrandığı anlaşılmakla itirazın kabulü ile TFF Yönetim Kurulu'nun 12.05.2011 tarih ve 108 sayılı toplantısında aldığı kararın oybirliğiyle kaldırılmasına (K.2011/202);
………………………………………….

KARAR 4:

Tahkim Kurulu 1 Haziran 2011 günü (33) Sayılı toplantısında gündemindeki maddeleri inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.

7. İzmirspor Kulübü'nün Kurulumuza verdiği dilekçe okundu. Dilekçenin, Foça Bld.spor Kulübü'nün, TFF Yönetim Kurulu'nun 12.05.2011 tarih ve 108 sayılı toplantısında aldığı karara karşı itirazının sonuca bağlandığı, Kurulumuzun 26.05.2011 tarihli ve E.2001/197, K.2011/202 sayılı kararına karşı yaptığı yargılamanın yenilenmesi talebini içerdiği görüldü. Yapılan müzakere sonucunda; İzmirspor Kulübü'nün ilgili karar yönünden taraf sıfatını haiz olmadığı, sözkonusu dosyada ilgili taraf yanında fer'i müdahale talebinde bulunma imkanından yararlanmadığı, dolayısıyla gerekli taraf koşulunun yerine gelmediği anlaşıldığından yargılamanın yenilenmesi talebinin oybirliğiyle reddine, (K.2011/210)
…………………………………

KARAR 5:

Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 06.06.2011 Tarih ve 116 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

84- Frıday Nsısong ENYONG (İzmirspor fut.) 01.04.2011 tarihinde oynanan Yeni Milasspor- İzmirspor BAL müsabakası ve 10.04.2011 tarihinde oynanan İzmirspor- Yeşilköyspor BAL müsabakasında ki eylemleri nedeniyle, oyçokluğu ile ceza tayinine yer olmadığına ( idari tedbirin kaldırılmasına)

85- Çetin HAMZAÇEBİ ( İzmirspor idr.) 01.04.2011 tarihinde oynanan Yeni Milasspor- İzmirspor BAL müsabakası ve 10.04.2011 tarihinde oynanan İzmirspor- Yeşilköyspor BAL müsabakasında ki eylemleri nedeniyle, oyçokluğu ile ceza tayinine yer olmadığına ( idari tedbirin kaldırılmasına)

86- İzmirspor Kulübü Hakkında; 01.04.2011 tarihinde oynanan Yeni Milasspor- İzmirspor BAL müsabakası ve 10.04.2011 tarihinde oynanan İzmirspor- Yeşilköyspor BAL müsabakasında; futbolcusunun statüsü nedeniyle, oyçokluğu ile ceza tayinine yer olmadığına
…………………………………………

KARAR 6:

Başkanın çağrısı üzerine 9 Haziran 2011 günü olağanüstü olarak toplanan Tahkim Kurulu gündemindeki maddeyi inceleyerek aşağıdaki kararı almıştır.

1. Foça Bld.spor Kulübü'nün, AFDK'nun 06.06.2011 tarih ve 2010-2011/1193-1806 sayılı kararına karşı E.2011/218 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere sonucunda; başvuru dilekçesinin duruşma talepli olduğu görülerek duruşma talebinin kabulüne ve 13 Haziran 2011 Pazartesi günü saat 16.30'da duruşma açılmasına, duruşmanın itiraz sahibi Foça Bld.spor Kulübü vekiline ve diğer taraf olan İzmirspor Kulübü'ne tebliğine, Foça Bld.spor Kulübü'nün tedbir talebi hakkında duruşmadan sonra karar verilmesine,

Gelecek toplantının 13.06.2011 Pazartesi günü saat 16.00'da yapılmasına karar verilmiştir.
……………………………………..

KARAR 7:

Başkanın çağrısı üzerine 13 Haziran 2011 günü toplanan Tahkim Kurulu gündemindeki maddeyi inceleyerek aşağıdaki kararı almıştır.

1. Foça Bld.spor Kulübü'nün, AFDK'nun 06.06.2011 tarih ve 2010-2011/1193-1806 sayılı kararına karşı E.2011/218 numaraya kayıtlı dosyasında daha önce karar verildiği üzere duruşma açıldı. Duruşmaya Foça Bld.spor Kulübü 2. Başkanı Hasan Güller, Kulüp vekilleri Av. Bahadır Mete ve Av. Tansuğ Tezonarıcı ile İzmirspor Kulübü adına Kulüp başkanı Tahir Gürler, Başkan Yardımcısı Muzaffer Azrak, Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Dirin ve kulüp vekilleri Av. Rahmi Yılmaz ile Av. Özgür Güreşçi katıldı. Tarafların sözlü açıklamaları dinlendi. Dosya incelendi. Yapılan müzakere sonucunda; söz konusu ihtilafa ilişkin olarak, Kurulumuzun 26.05.2011 tarihli ve 2011/ 197 E., 2011/ 202 K. sayılı Kararı ile ihtilafın nihai olarak hüküm altına alındığı;

Tahkim Kurulu Talimatının 14. maddesi uyarınca "Tahkim Kurulu kararları kesindir, idari ve yargısal mercilerin onayına tâbi olmadığı gibi, bu kararlara karşı idari ve yargısal mercilere başvurulamaz"; bununla beraber, AFDK'nın 06.06.2011 tarihli ve 2010-2011/ 1193 E., 2010-2011/ 1806 K. sayılı Kararının, Tahkim Kurulu Talimatının 14. maddesine ve Tahkim Kurulunun yukarıda anılan nihai ve kesin nitelikteki kararına açıkça aykırılık teşkil ettiği; bu nedenlerle lisans süresi sona eren futbolcu oynatan ve bu şekilde Futbol Müsabaka Talimatının 13. maddesinin 4. fıkrasının amir hükümlerine aykırı davranan futbolcu Friday Nsisong Enyong ile yönetici Çetin Hamzaçebi ve İzmirspor Kulübü hakkında Futbol Disiplin Talimatı ile Futbol Müsabaka Talimatının ilgili maddeleri çerçevesinde ceza verilmesi gerekirken, aksi yönde verilen AFDK'nın 06.06.2011 tarihli ve 2010-2011/ 1193 E., 2010-2011/ 1806 K. sayılı Kararının oyçokluğu ile kaldırılmasına (Mehmet Yaya'nın FDT'nın 81/1 maddesi gereği, dosyada esasa girilmeden taraf ehliyeti yokluğundan itirazın reddi gerektiği şeklindeki karşı oyu ile), dosyanın gereği için AFDK'ya iadesine, (K.2011/217)

karar verilmiştir.
…………………………….

KARAR 8:

Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 14.06.2011 Tarih ve 120 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

17- Frıday Nsısong ENYONG (İzmirspor fut.) 01/10.04.2011 tarihinde oynanan İzmirspor-Yeni Milasspor ve Yeşilköyspor BAL müsabakalarında; dosyanın incelenmeye alınmasına,

18- Çetin HAMZAÇEBİ (İzmirspor idr.) 01/10.04.2011 tarihinde oynanan İzmirspor-Yeni Milasspor ve Yeşilköyspor BAL müsabakalarında; dosyanın incelenmeye alınmasına

19- İzmirspor Kulübü Hakkında; 01/10.04.2011 tarihinde oynanan İzmirspor-Yeni Milasspor ve Yeşilköyspor BAL müsabakalarında; dosyanın incelenmeye alınmasına,
-------------------

KARAR 9:

Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 16.06.2011 Tarih ve 121 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- Frıday Nsısong ENYONG (İzmirspor fut.) 01.04.2011 tarihinde oynanan Yeni Milasspor- İzmirspor BAL müsabakasında; lisansı vize edilmeden müsabakada oynayarak talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan takdiren 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,

2- Çetin HAMZAÇEBİ (İzmirspor idr.) 01.04.2011 tarihinde oynanan Yeni Milasspor- İzmirspor BAL müsabakasında; lisansı vize edilmeden futbolcuyu müsabakada oynamasını temin ederek talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan takdiren 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,

3- İzmirspor Kulübü Hakkında; 01.04.2011 tarihinde oynanan Yeni Milasspor- İzmirspor BAL müsabakasında; lisansı vize edilmeden müsabakada oynayarak talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan (3-0) hükmen mağlup sayılmasına,

4- Frıday Nsısong ENYONG (İzmirspor fut.) 10.04.2011 İzmirspor -Yeşilköyspor BAL müsabakasında; lisansı vize edilmeden müsabakada oynayarak talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan takdiren 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,

5- Çetin HAMZAÇEBİ (İzmirspor idr.) 10.04.2011 İzmirspor -Yeşilköyspor BAL müsabakasında; lisansı vize edilmeden futbolcuyu müsabakada oynamasını temin ederek talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan takdiren 1 resmi müsabakadan men cezası verilmesine,

6- İzmirspor Kulübü Hakkında10.04.2011 İzmirspor -Yeşilköyspor BAL müsabakasında; lisansı vize edilmeden müsabakada oynayarak talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan (0-3) hükmen mağlup sayılmasına,
………………………………

KARAR 10:

Tahkim Kurulu 29 Temmuz 2011 günü ve 45 sayılı toplantısında gündemindeki maddeleri inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.

6. E.2011/270

İzmirspor Kulübü'nün, AFDK'nın 16.06.2011 tarihli ve 2010-2011/1193-1831 ve 1832 sayılı kararlarına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin E.2011/270 numaraya kayıtlı dosya incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Futbol Müsabaka Talimatı'nın 22 (b) ve 23 (1) maddeleri uyarınca 01.04.2011 tarihinde oynanan Yeni Milasspor müsabakası ile 10.04.2011 tarihinde oynanan Yeşilköyspor Kulübü müsabakasıyla ilgili olarak 5 günlük süre içerinde itiraz yapılmaması nedeniyle ceza tayinine yer olmadığına karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde ceza verilmiş olması mevzuat hükümlerine aykırı bulunduğundan AFDK'ca 16.06.2011 tarihli ve 2010-2011/1193-1831 16.06.2011 tarihli ve 2010-2011/1193-1832 sayılı ve 1833 sayılı kararlarda verilen cezaların kaldırılmasına oybirliğiyle (2011/254 K.);

KARAR 11:

Tahkim Kurulu 04 Ağustos 2011 günü 46 sayılı toplantısında gündemindeki maddeleri inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır.

E.2011/270

Foça Belediyespor Kulübü vekili tarafından Kurulumuza verilen 02.08.2011 tarihli dilekçe okundu. Dilekçenin konusunun Kurulumuzun 29.07.2011 tarihli ve E.2011/270, K.2011/254 sayılı kararına karşı yargılamanın yenilenmesi talebini içerdiği görüldü. Olayda yargılamanın yenilenmesi sebeplerinin mevcut olmadığı anlaşılmakla başvurunun oybirliğiyle reddine (2011/254 EK K.);
…………………………………………………..

(KARAR 12) Gönderilme Tarihi 16 Ağustos 2011 Saat 15.25

(Karar Tarihi 10.8.2011 olarak metinde belirtilmiş)

TFF Amatör İşleri Müdürlüğü’nün 09-11/2458-6421 sayılı İtiraz Hk. Yazısı.

FOÇA BELEDİYESPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞI’NA
İZMİR

TFF Yönetim Kurulu’nun 10.08.2011 tarih ve 4 sayılı toplantısında;

“İzmirspor Kulübüne AFDK tarafından 16.06.2011 tarihnde verilen (3-0) hükmen mağlubiyet cezasının, Tahkim Kurulu’nun 29.07.2011 tarih ve 45 sayılı toplantısında almış olduğu kararıyla kaldırıldığı ve bu doğrultuda İzmirspor Kulübü’nün 29.07.2011 tarihli yazısı ile federasyonumuza başvuruda bulunduğu anlaşılmış olmakla, dosyadaki bilgi ve belgelerin incelenmesi neticesinde;

Foça Belediye Spor Kulübü’nün, İzmirspor Kulübü’nün hükmen mağlup sayılması talebiyle başvuruda bulunması ve AFDK’nın 16.06.2011 tarihli kararı ile İzmirspor Kulübü’nün hükmen mağlup sayılması sonucunda Foça Belediye spor Kulübü’nün Bölgesel Amatör Lig’de kalma (baraj) müsabakası oynama hakkını elde ettiği, bu çerçevede Yeşilovaspor Kulübü ile söz konusu müsabakayı oynadığı ve 5-2 galip gelerek Bölgesel Amatör Lig’de kalma hakkını elde ettiği anlaşılmıştır.

Foça Belediye Spor Kulübü’nün söz konusu müsabakayı oynayarak ligde kalmasını sağlayan AFDK kararının, Tahkim Kurulu’nun 29.07.2011 tarih ve 45 sayılı toplantısında aldığı kararla kaldırılması nedeniyle;

İzmirspor Kulübü’nün Bölgesel Amatör Lig’de kalma müsabakası oynama hakkının elde ettiğine Söz konusu müsabakanın daha sonra belirlenecek bir yer ve tarihte Yeşilovaspor Kulübü ile İzmirspor arasında oynanmasına; Bu müsabakayı kazanan takımın 2011-2012 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e katılma hakkını elde etmesine, Foça belediye Spor Kulübü’nün 2011-201 sezonunda Süper Amatör Lig’de mücadele etmesine”

Karar verilmiştir.

Adnan ERSAN
Genel Sekreter Vekili.

Seyfi GÜL







Okunma: 1954
Okunma: 1954












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)