ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Osmanlı döneminden sonra İzmir Körfezi’nde ilk kez yelken yarışları yapılacak

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 23.8.2011    

Osmanlı döneminden sonra İzmir Körfezi’nde ilk kez yelken yarışları yapılacak



Türkiye'de en çok yelkenli ve marinanın bulunduğu Ege Bölgesi’nin kalbi İzmir’de düzenlenecek yelken yarışları deniz tutkunlarını bir araya getirecek. EXPO 2020'ye aday olan İzmir’de Aktüel Ege Dergisi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK), “Aktüel Ege Aegean Yatching 1. Sailing Cup” yelken yarışlarıyla 100 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek büyük bir eksikliği giderecek.

İzmir Büyükşehir, Konak ve Karşıyaka Belediyelerinin destek verdiği dev organizasyon 4 gün sürecek. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açık olduğu 10-11, 17-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yelken yarışları Konak Pier, Levent Marina ve Karşıyaka üçgeninde gerçekleştirilecek.

Yıllardır özlemi çekilen deniz kenti İzmir’de geleneksel hale getirilmek için büyük çaba harcanılan “Aktüel Ege Aegean Yatching 1. Sailing Cup” yarışmasına şu anda değişik marinalardan 30 tekne müracaat etti. Ege Açık Deniz Yat Kulübü üyeleri “İstanbul başarıyorsa İzmir de başarabilir. Renk renk yelkenlilerle İzmir Körfezi’ni çiçek bahçesine çevireceğiz” dediler.






Okunma: 1271
Okunma: 1271












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)