ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bahadır Tama 25’inci Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı’nda 2. oldu

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 2.9.2011    

Bahadır Tama 25’inci Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı’nda 2. oldu



Aliağaspor’un genç ve başarılı triatloncusu Bahadır Tama Çanakkale Rotary Kulübü’nce düzenlenen 25’inci Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı’nda 2. oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen ve 160’ı yabancı toplam 446 yüzücünün katıldığı yarışlarda 25–30 yaş kategorisinde yarışan milli triatloncu Bahadır Tama (25) 2. oldu. Ayrıca aynı yarışlarda 51–55 yaş kategorisinde kulaç atan baba Ayhan Tama da (52) 5. oldu.

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve Çanakkale boğazını karşıdan karşıya geçmek için Eceabat ilçesi sahili ile Çimenlik Kalesi İskelesi arasındaki 3,5 millik parkurda yapılan yüzme yarışında yüzücülere boğazı geçmeleri için 90 dakika süre tanındı. Bu süre içinde Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatılırken yüzücüler balıkçı teknelerinin eşliğinde boğazı geçebilmek için dakikalarca kulaç attı. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’na bağlı Çimenlik Kalesi iskelesinde sona eren yarışta 25–30 yaş kategorisinde mücadele eden ve hem boğazın akıntısı hem de rakipleriyle amansız mücadeleye giren Bahadır Tama (25) rakibinin 15 saniye gerisinde 0.44.17’lik derecesiyle 2. oldu. Aynı yarışlarda 51–55 yaş kategorisinde yarışan baba Ayhan Tama (52) ise 0:54.03’lük derecesiyle 5. oldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Ramazan Bayramı’nın 1. gününe gelmesine karşın yarışmalara çok yoğun ilgi olduğunu belirten Ayhan Tama; “Uluslararası bir yarışmadan daha dereceyle dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 25 yıldır geleneksel olarak yapılan yarışmalara her yıl katılmaya, Aliağaspor’umuzu elimizden geldiğince tüm yarışmalarda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Çanakkale’de yapılan yarışlarda çeşitli yaş gruplarında kadın-erkek yüzlerce sporcu mücadele etti. Bahadır bu yarışmaya çok iyi hazırlanamamıştı ancak ona rağmen çok iyi mücadele etti. Kendi yaş kategorisinde 15 saniye fark ile 2. oldu. Ayrıca genel klasmanda 446 kişi arasında 11. oldu. Bende kendi yaş kategorimde 5. oldum. Hem bizim hem kulübümüz için iyi bir derece aynı zamanda bayram armağanı oldu. Desteğini esirgeyen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Bahadır’ın başarılarıyla her zaman gurur duyduğunu söyleyen Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren; “Triatlon sporuna gönül vermiş Tama ailesini ve özellikle her yarışmadan dereceyle dönen başarılı sporcumuz Bahadır’ı tebrik ediyorum. 2 Bayramı bir arada yaşadığımız günde böylesi önemli bir başarıya imza atan ve kulübümüzün formasını başarıyla temsil eden Tama’ları tebrik ediyorum. Tüm sporseverlere ve yurttaşlara iyi bayramlar diliyorum ” dedi.






Okunma: 1343
Okunma: 1343












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)