ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Aliağaspor’un ilk hafta rakibi Dikili Belediyespor

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 30.9.2011    

Aliağaspor’un ilk hafta rakibi Dikili Belediyespor



Futbolda Aliağaspor’un da yer aldığı 1. Amatör Lig, 1. Grup maçları hafta sonu başlıyor. Şampiyonluğu hedefleyen Aliağaspor ilk hafta evinde Dikili Belediyespor’u ağırlayacak. 8 Takımın yer aldığı grupta Aliağaspor’un yanı sıra 11 yıl aradan sonra geçtiğimiz sezon 2. Amatör Lig’de şampiyon olarak 1. Amatör Lig’e yükselen bir başka Aliağa temsilcisi Helvacıspor da yer alıyor. Sezon sonunda ilk 2’ye kalan takımların diğer gruplardan ilk 2’ye kalan takımlarla play-off oynayarak Süper Amatör Lig’e yükseleceği grupta Aliağaspor ve Helvacıspor’un yanı sıra; Foça Bağarası Belediyespor, Bergama Gençlerbirliği, Çandarlı Spor, Dikili Belediyespor, Kınık Belediyespor, Ulukent Belediyespor yer alıyor. Sezon öncesi tüm takımlara başarılar dileyen Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren; “Aliağaspor futbol takımının bulunduğu yerin tüm Aliağalı sporseverleri üzdüğünü çok iyi biliyoruz. Aliağaspor’u hak ettiği yere getireceğiz.” dedi.

2 Ekim Pazar günü Aliağa Belediyesi Şehir Stadı’nda oynanacak Aliağaspor Dikili Belediyespor karşılaşması saat 14.00’de başlayacak. Helvacıspor da aynı saatte Seyrek’te Ulukent Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. 2 Aliağa temsilcisini karşı karşıya getirecek Helvacıspor-Aliağaspor karşılaşma ise ligin 2. Haftasında Helvacı’da oynanacak. Grupta 1. haftanın diğer karşılaşmalar ise; Çandarlı Spor-Kınık Belediyespor ve Bağarası Belediyespor- Bergama Gençlerbirliği arasında oynanacak.

Sezona hazır olduklarını belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Alper Peker; “İyi bir ekip kurduk ve sezona çok iyi hazırlandık. İlk maçlar her zaman çok önemlidir ve zor geçer. İlk maçımızı kayıpsız atlatmamız durumunda başarılı bir sezon geçirerek sezon sonunda şampiyon olacağımıza inanıyorum. Oyuncularıma güveniyorum. Sezon öncesi çok iyi hazırlık dönemi geçirdik, bu imkânı sağlayan tüm yöneticilere de ayrıca teşekkür ediyorum. İlk maçımızda taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Onların desteği bizim için önemli. Onların desteği ile güzel bir galibiyet ile lige 3 puanla başlamak istiyoruz.”dedi.

Tüm takımlara başarılar dileyen ve amaçlarının hiç fire vermeden seri şampiyonluklarla Aliağaspor’u en kısa sürede profesyonel lige taşımak olduğunu belirten Kulüp Başkanı Uğur Eren, Aliağaspor futbol takımının bulunduğu yeri hak etmediğini belirtti. Başkan Eren; “Tüm Aliağa halkına mal olmuş Aliağaspor futbol takımının bulunduğu yerin tüm Aliağalı sporseverleri üzdüğünü çok iyi biliyoruz. Bizden önce yönetimde bulunan arkadaşlarımız futbol takımı olmayan, tek bir futbolcusu dahi olmayan bir kulüp devir aldı ve sıfırdan futbol takımı kurdular. Takımı 2. Amatör Lig’den 1. Amatör Lig’e çıkardılar. Ancak Aliağaspor’un yeri kesinlikle amatör ligler değil profesyonel ligdir. Hiçbir Aliağalı sporseverin içine sindiremediği bu durumu düzeltmek istiyoruz. Takımımızı profesyonel liglerde top oynamış oyuncularla takviye ettik. Yeni ve ligin üstünde bir takım kurduk. Kesinlikle şampiyon olacağımıza inanıyorum. Başta takımlarımız Aliağaspor ve Helvacıspor olmak üzere tüm takımlara başarılar diliyorum.” dedi.

Uzun yıllar sonra ilk defa 1. Amatör Lig’de yer alacak Helvacıspor Teknik Direktörü Erol Aydın da yaptığı açıklamada, yeni bir takım kurduklarını belirterek ligde kalıcı olmak istediklerini söyledi. Aydın; Henüz ligde misafir sayılırız, ancak bu ligde kalıcı olacağız. Grubumuzda çok tecrübeli takımlar var. Biz 12 yıl aradan sonra ilk kez bu ligde mücadele edeceğiz, işimizin kolay olmadığını biliyoruz. Ligin sürpriz ekibi olmak istiyoruz. İlk maçımızı Seyrek’te Ulukent Belediyespor ile oynayacağız. Amacımız deplasmandan puanla dönmek.” dedi.






Okunma: 970
Okunma: 970












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)