ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kazanma hırsı başarıyı getirir

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 4.10.2011    

Kazanma hırsı başarıyı getirir



Milli atlet ve maraton koşucusu, Türkiye Atletizm Federasyonu eski Başkanı Mehmet Yurdadön, Altıntaş Spor Tesisleri’nde Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri ve sporcuları buluştu ve onları motive etti. ‘Başarı odaklı sporun nasıl yapılması gerektiği konusunda tecrübelerini ve bilgilerini aktaran Yurdadön, sporculara disiplinli ve başarıya odaklı çalışmaları nasihatinde bulundu.

2000 yılında Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı’na seçilen, pek çok başarılı yarışlar çıkartan, 1984 yılında Frankfurt Maratonu ikinciliği, 1985 Offenbach Yarı-maratonu birinciliği ve Balkan Kros Şampiyonluğu elde eden Mehmet Yurdadön, 1990'da atletizmi bırakmasına rağmen her zaman genç sporcuların yetişmesine katkı sağladı.

Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak 68 kuşağının anlatıldığı panele katılan Yurdadön, antrenörün sporcunun başarısında büyük yeri olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Antrenman sırasında teknik, psikolojik ve fiziksel etkenler çok önemli. Bir antrenör sporcusunu teknik ve fiziksel olarak yarışlara hazırlaması gerektiği kadar psikolojik olarak da hazırlamalıdır. Kazanma psikolojisi çok önemli. Kendinizi kazanmaya motive ettiğinizde rakiplerinizin kim olduğunun önemi yoktur. Kazanma hırsı başarıyı beraberinde getirir ama bunu planlı ve bilinçli bir şekilde yapmalı. Takım oyunlarında da bu geçerli.”

Sporcuların ilgiyle dinlediği Mehmet Yurdadön, kendisini genç sporcularla buluşturan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Konak Belediyesi Gençlik Spor Kulübü yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Tartan, spor yaptığı dönemde önemli başarılara imza atan, sporcu kimliğinin yanı sıra ülke sorunlarıyla da yakından ilgilenerek gönlünü de koyan Mehmet Yurdadön’ün görüşlerinden her zaman yararlanacaklarını söyledi.






Okunma: 1144
Okunma: 1144












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)