ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Aliağa dev adamların basketbol şölenine hazır

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 6.10.2011    

Aliağa dev adamların basketbol şölenine hazır



Spor kenti olma yolunda dev adımlar atan Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Aliağa 9–10 ve 11 Ekim tarihlerinde önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Basketbol Erkekler Türkiye Kupası elemeleri C grubu maçları Aliağa’da oynanacak. Aliağa Petkim Basketbol takımının da yer aldığı C grubunda Aliağa Petkim; Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom ile mücadele edecek. Grubun ilk maçı 9 Ekim tarihinde Aliağa Petkim ile Pınar Karşıyaka arasında oynanacak. 9–10 ve 11 Ekim tarihlerinde ENKA Spor Salonu’nda tek devreli lig usulü yapılacak maçlar sonunda ilk 2 sırayı alan takım Türkiye Kupası’nda ilk 8 takım arasına adını yazdıracak. Basketbol severler 3 gün sürecek eleme maçlarda NBA patentli Mehmet Okur, Ersan İlyasova, Sasha Vujacic gibi yıldızları izleme şansı yakalayacak.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlar, özellikle yoğun ilgi gören spor organizasyonlarının kentler için çok önemli fırsatlar olduğunu belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren; “İlk defa kentimizde böyle önemli ve büyük bir organizasyon yapacağız. Çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu aynı zamanda basketbol federasyonun kulübümüze ve kentimize bakış açısının ve güvendiğinin bir göstergesidir. Taraftarlarımız ve camiamız ile birlikte bu organizasyondan alnımızın akı ile çıkacağımıza inanıyorum.” dedi.

Türkiye Kupası’nda ilk 8’e kalmak için grupta ilk ikiye girmeleri gerektiğini belirten Başkan Eren “Karşılaşacağımız tüm takımlar Beko Basketbol Ligi’nin marka takımları ve şampiyonluğa oynayan çok iyi ekipler. İzmir’i yıllardır Beko Basketbol Ligi’nde temsil eden Pınar Karşıyaka, Mehmet Okur’lu kadrosuyla Türk Telekom ve Avrupa’ya kendini kabul ettirmiş Ersan İlyasova’lı Anadolu Efes. Dolayısı ile basketbol severlerin kaliteli, çekişmeli ve keyifli maçlar izleyeceğini düşünüyorum.” dedi. Başkan Eren Türkiye Kupası maç biletlerinin federasyon tarafından Biletix vasıtası ile satıldığını belirterek kulüpten alınan kombine ve vip kartların bu maçlarda geçerli olmadığını sözlerine ekledi.

Aliağa’da oynanacak Türkiye Kupası C Grubu maçları programı;

09 Ekim 2011 Pazar


Saat 15.30; Aliağa Petkim - Pınar Karşıyaka
Saat 18.00; Anadolu Efes - Türk Telekom

10 Ekim 2011 Pazartesi

Saat 15.30; Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka
Saat 18.00; Aliağa Petkim - Türk Telekom

11 Ekim 2011 Salı

Saat 15.30; Pınar Karşıyaka - Türk Telekom
Saat 18.00; Aliağa Petkim - Anadolu Efes






Okunma: 1058
Okunma: 1058












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)