ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Turgay Ceylan, 6222 Sayılı Kanun’un yaşanan olumsuzluklara ağır müeyyideler getirdiğini hatırlatarak taraftarları bilgilendirdi

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 6.10.2011    

Turgay Ceylan, 6222 Sayılı Kanun’un yaşanan olumsuzluklara ağır müeyyideler getirdiğini hatırlatarak taraftarları bilgilendirdi



Aliağaspor Kulübü Basın Sözcüsü Turgay Ceylan yaptığı açıklamada, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 13 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatarak ilgili kanunun saha içi saha dışı yaşanan olumsuzluklara ağır müeyyideler getirdiğini belirterek taraftarları uyardı. Ceylan ayrıca Türkiye Kupası maçları biletlerinin federasyon tarafından Biletix aracılığı ile satışa sunulduğunu belirterek; “Aliağa’da sadece 1 gün 8 Ekim Cumartesi günü ENKA Spor Salonu gişesinden bilet satışı yapılacaktır” dedi.

Basın Sözcüsü Ceylan yaptığı açıklamada; “Spor kamuoyunun çok yakından bildiği gibi ve ülkemizin uzun süredir ilk gündem maddeleri arasında yer alan, bazı kulüp yöneticisi, teknik adam ve sporcunun ceza evinde bulunmasına da neden olan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun 13 Nisan 2011 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu kanun saha içi saha dışı yaşanan olumsuzluklara ağır müeyyideler getirmektedir. Taraftarlarımızı hem bilgilendirmek, hem uyarmak istiyoruz. Artık taşkınlıkların çok ağır cezaları var. Örneğin sahaya yabancı madde atan bir kişi hapis cezası alabilir. O nedenle taraftarlarımızın maçlarda çok dikkatli olmalarını tahriklere kapılmamalarını, kendisini ve kulübümüzü zorda bırakacak davranışlardan kaçınmalarını özellikle rica ediyoruz.” dedi.

Yasaya göre sadece spor alanlarında değil, çevresinde de olay çıkaranların da, çok ağır cezalar alabileceğini belirten Ceylan; “Örneğin yasa çıkana dek bulundurulması suç olmayan sopa, taş, bıçak, meşale vb. aletleri spor alanlarına sokan kişilere 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bunları temin edenlere ise 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Söz konusu aletleri spor alanlarında kullanarak maç düzenini etkileyenlere de 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Spor alanlarında veya çevresinde hakaret olarak, söz ve davranış gösterenler, şikâyet şartı aranmadan para cezası alabilecek. Alkol ya da uyuşturucu alanlar spor alanlarından zor kullanılarak çıkarılacak, çıkmakta direnen olursa 1 yıl spor alanlarına alınmayacak. Aliağalı sporseverlerin centilmenliğini misafirperverliğini çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz hafta oynanan futbol maçında takıma sahip çıkmaları ve kurallara tam riayet etmelerinden memnun olduk. Kendilerine hem bu anlamda hem de takıma sahip çıkma anlamında gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyoruz. Aynı hassasiyeti basketbol maçımızda da bekliyoruz. Taraftarlarımızın ve camiamızın üzülmemesi için ilgili yasaya kesinlikle riayet etmeliyiz.” dedi.

TÜRKİYE KUPASI MAÇLARI 9–10–11 EKİM’DE, BİLETLER BİLETİX’DE

9 Ekim Pazar günü Aliağa Petkim Basketbol Takımı’nın bu sezon ilk resmi maçına çıkacağını hatırlatan Ceylan; Basketbol Türkiye Kupası C Grubunda Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom ile 9–10–11 tarihlerinde Aliağa’da karşı karşıya geleceğiz. Türkiye Kupası maçları için seyircilerimiz maç biletlerini sadece Biletix’ten alabilirler. Biletler; günlük, aynı günün 2 maçı için de geçerli olacaktır. Bilet fiyatları; 1. Kategori 23 2. Kategori 12 Lira’dır. Bu maçların bilet satışlarıyla ilgili kulübümüzün herhangi bir yetkisi veya tasarrufu yoktur, satışlar federasyon tarafından yapılmaktadır. Ayrıca kulübümüzün sattığı kombine ve vip kartlar bu maçlarda geçerli olmayacaktır.” dedi. Ceylan Biletix’ten internet üzerinden bilet alan izleyicilerin biletlerini almak için İzmir’e gitmelerine gerek olmadığını belirterek; “ Maçlarla ilgili sadece bir gün 8 Ekim Cumartesi ENKA Spor Salonu gişesinden bilet satılacaktır. Biletix’ten bilet alan izleyicilerimiz Cumartesi günü TC kimlik numaralarını göstererek biletlerini ENKA Spor Salonu gişesinden alabilirler” dedi.

TÜRKİYE KUPASI C GRUBU MAÇLARI PROGRAMI;

09 Ekim 2011 Pazar

Saat 15.30; Aliağa Petkim - Pınar Karşıyaka
Saat 18.00; Anadolu Efes - Türk Telekom

10 Ekim 2011 Pazartesi

Saat 15.30; Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka
Saat 18.00; Aliağa Petkim - Türk Telekom

11 Ekim 2011 Salı

Saat 15.30; Pınar Karşıyaka - Türk Telekom
Saat 18.00; Aliağa Petkim - Anadolu Efes






Okunma: 953
Okunma: 953












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)