ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Aliağa Petkim, Türk Telekom’a geçit vermedi

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 11.10.2011    

Aliağa Petkim, Türk Telekom’a geçit vermedi



Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’na ev sahipliği yapan İzmir temsilcisi Aliağa Petkim, Mehmet Okur’lu Türk Telekom’u 95-79’luk skorla mağlup ederek ikinci maçında ilk galibiyetini aldı. Sahada müthiş bir oyun sergileyen Aliağa Petkim karşısında Türk Telekom’un Nba patentli yıldız oyuncusu Mehmet Okur’un ürettiği 24 sayı ve 10 ribaundluk katkısı Telekom’un sahadan galip ayrılmasına yetmedi.

Aliağa Petkim, ev sahipliği yaptığı Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’ndaki ilk galibiyetini Türk Telekom karşısında aldı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Necati Güler, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ve Merkez Hakem Kurulu Üyesi Firuz Koçaş’ın da izlediği karşılaşmanın yıldızı ise Aliağa Petkim’li Ryan Toolson oldu. 24 sayı - 2 ribaund - 6 asistlik performans sergileyen ABD’li oyuncu maçın yıldızı ödülünü TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy’un elinden aldı.

BURAK BIYIKTAY “KARŞIYAKA MAĞLUBUYETİNİ TELAFİ ETTİK”

Karşılaşma sonunda yapılan basın açıklamasında Pınar Karşıyaka karşısında alınan mağlubiyeti Türk Telekom galibiyeti ile telafi ettiklerini belirten Aliağa Petkim baş antrenörü Burak Bıyıktay, “İyi basketbol oynadık. Bugün maçın yıldızı Ryan Toolson seçildi ama Ümit Sonkol’un aldığı 15 ribaund galibiyetin anahtarıdır. Onu ve bütün takımı tebrik ediyorum. Anadolu Efes karşısında da en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Türk Telekom gibi flaş transferler yapmış, çok iyi bir kadroya sahip ve Mehmet Okur gibi bir NBA yıldızı olan bir takımı sahadan tamamen sildik. Anadolu Efes’e de var gücümüzle saldıracağız.” dedi. Burak Bıyıktay, ayrıca kadroda yer almayan Barış Güney ve Ersin Görkem’in sakatlıklarının bulunduğunu ve Anadolu Efes karşısında da forma giyemeyeceklerini sözlerine ekledi.

ÜMİT SONKOL “DAHA İYİ OLACAĞIZ”

Aliağa Petkim’in aldığı galibiyetin mimarlarından Ümit Sonkol da, “Karşıyaka karşısında çok kötü oynadık. Kendi kimliğimizi yansıtacak basketbol oynamadık ve çok kötü bir yenilgi aldık. Hiçbirimiz rahat uyuyamadık. Bu maça tamamen Türk Telekom’u yenmek için çıktık. Ne kadar iyi olduklarını biliyorduk ama bu gerçekten umurumuzda değildi. Takımda herkes çok iyi mücadele etti. Yeni bir takımız. Zamanla daha da iyi olacağız. Aliağa’ya gelen her takıma burayı cehenneme çevirmek için elimizden geleni yapacağız. Anadolu Efes’i yenmek içinde elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

SALON: Aliağa Belediyesi ENKA Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Yücel Çilingir, Ahmet Tatlıcı

ALİAĞA PETKİM (95): Caner Şentürk 2 (1 ribaund- 1 asist), Branislav Ratkovica 14 (3 ribaund- 6 asist), Pertev Öngüner 10 (2 ribaund- 2 asist), Ryan Toolson 24 (2 ribaund- 6 asist), Ümit Sonkol 15 (15 ribaund- 4 asist), Buğrahan Tuncer 5 (3 asist), Brian Qvale 19 (9 ribaund), Paul Miller 6 (2 ribaund)

TÜRK TELEKOM (79): Muratcan Güler 8 (2 ribaund- 4 asist), Nedim Yücel 4 (2 ribaund), Ali Karadeniz 11 (6 ribaund), Darius Washington 4 (3 ribanud- 6 asist), Bekir Yarangüme 3 (6 ribaund- 3 asist), Mehmet Okur 24 (10 ribaund- 1 asist), Can Uğur Öğüt, Ceyhun Altay 8 (2 ribaund), Simas Jasaitis 12 (3 ribaund- 1 asist), Kaspars Kambala 5 (2 ribaund)

1. PERİYOT: 22-20
2. PERİYOT: 27-15
3. PERİYOT: 23-17
4. PERİYOT: 23-27






Okunma: 914
Okunma: 914












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)