ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Aliağa Petkim’de ilk 8’e kalma mutluluğu

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 13.10.2011    

Aliağa Petkim’de ilk 8’e kalma mutluluğu



Basketbolda, Spor Toto Türkiye Kupası’nda yıldızlar topluluğu Anadolu Efes’i yenerek ilk 8’e kalan Aliağa Petkim’de yüzler gülüyor. C Grubunda mücadele eden; İlk maçında Pınar Karşıyaka’ya yenilmesine rağmen önce Türk Telekom’u ardından da Anadolu Efes’i tarihinde ilk kez yenerek grubu lider olarak tamamlayan Aliağa Petkim’de büyük sevinç var. İlk 8 takım arasına kalmaktan çok mutlu olduklarını belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren; Evimizde taraftarlarımıza çok güzel galibiyetler armağan ederek ilk 8’e kalmaktan çok mutluyuz. Kulübümüzün adını Türk spor tarihine kazımak ve kentimizi spor kenti yapmak itiyoruz.” dedi.

En zor grubun, en az şans tanınan takımı grubu lider tamamladı

Kent olarak 3 gün süren C grubu maçlarına ev sahipliği yaptıklarını belirten Başkan Eren; “3 gün boyunca kentimiz basketbola yattı basketbolla kalktı. En zorlu grup olarak belirtilen grupta en az şans tanınan takım olmamıza rağmen grubu lider olarak tamamlayarak Türkiye Kupası’nda adımızı ilk 8’e yazdırdık. Bu organizasyonu kentimizde yapmayı çok istemiştik. İyi ki de yapmışız. Organizasyonu çok iyi yaptığımızı düşünüyorum. Basketbol severlerin çok keyifli maçlar izlediğini düşünüyorum. Gruptaki son maçın son dakikasına kadar hangi takımın grupta 2. takım olacağı belli değildi. Oyuncularımız yüreğini ortaya koyarak oynadı ve hem bize hem taraftarlarımıza çok güzel galibiyetler armağan etti. Bize bu mutluluğu yaşatan oyuncularımızın hepsini ve teknik kadromuzu yürekten kutluyorum.” dedi.

Aliağa’yı gerçek bir spor kenti yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Eren; “Kulüp olarak adımızı Türk spor tarihine kazımak, kalıcı başarılar elde etmek en büyük hedefimiz. Ev sahipliği yaptığımız organizasyon ile spor kenti olma yolunda dev bir adım attık. Çok daha büyük ve önemli organizasyonlar yapabileceğimizi gösterdik. Organizasyon’un kentimizde yapılmasını sağlayan ve katkısı bulunan, emeği geçen; başta basketbol federasyonu olmak üzere, Belediye Başkanımız Turgut Oğuz’a organizasyon komitesine ve taraftarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Mutluluklarının anlamlı olması için hafta sonu oynanacak Hacette Üniversitesi karşılaşmasını mutlak kazanmaları gerektiğini belirten Başkan Eren; “Ligimiz hafta sonu başlıyor. İlk hafta evimizde Hacette Üniversitesi’ni konuk edeceğiz. Türkiye Kupası’nda ilk 8’e kalmamızın anlamlı olabilmesi için Pazar günü karşılaşacağımız rakibimizi mutlaka yenmemiz gerekir. Bu yıl en azından play-off’a kalmak istiyoruz. İlk maçlar her zaman zordur. Taraftarlarımızın desteği ile ligin ilk karşılaşmasını kazanacağımıza inanıyorum. Teknik kadro ve oyuncularımıza güveniyorum ve tüm taraftarlarımızı maçımıza bekliyorum.” dedi.

İlk maç 16 Ekim Pazar Saat 16.00’da ENKA’da

Beko Basketbol Ligi 1. Hafta karşılaşmaları 15 Ekim Cumartesi günü başlıyor. Aliağa Petkim ligdeki ilk maçında 16 Ekim Pazar günü Hacettepe Üniversitesi ile ENKA Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Saat 16.00’da başlayacak.






Okunma: 985
Okunma: 985












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)