ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Antalya’da kupaları İzmirli Masterler topladı - Foça ikinci

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 1.11.2011    

Antalya’da kupaları İzmirli Masterler topladı - Foça ikinci



Antalya Futbol Masterleri Derneği'nce düzenlenen Cumhuriyet Kupası Masterler Futbol Turnuvası’nda eski ünlü futbolcuların yer aldığı Galatasaray Masterler takımı şampiyon oldu. İzmir takımlarından Foça Belediyespor Masterleri ikinciliği, Balçova Masterleri üçüncülüğü kazandı.

28-29-30 Ekim 2011 tarihlerindeki turnuvaya 16 takım katıldı. A Grubunda; Kayseri, Malatya, Marmaris, Afyon Şeker, B Grubunda Bursaspor, Konya, Dinar, Balçova, C Grubunda Sakarya, Yozgat, Akhisar, Foça, D Grubunda Galatasaray, Antalya, Silifke, Manavgat Masterleri yer aldı.

Sporcular açılış törenine birlikte taşıdıkları “Terörü Lanetliyoruz” ve “Depremzedelerin Acısını Paylaşıyoruz” yazılı pankartlarla katıldılar. Maçları Antalya Bölgesine mensup bay ve bayan hakemler yönetti.

28 Ekim Cuma ve 29 Ekim Cumartesi günleri oynanan maçlar sonunda Afyon Şeker, Balçova, Foça ve Galatasaray grup birinciliklerini elde ettiler.

30 Ekim Pazar günü yapılan yarı final maçlarında Foça Afyon Şekeri, Galatasaray ise Balçova Masterlerini yenerek finale adını yazdırdılar.



Üçüncülük maçının normal süresi 1-1 berabere sonuçlandıktan sonra penaltı atışları sonucu gülen taraf İzmir ekibi Balçova oldu ve turnuva üçüncülüğüne uzandı.

Final maçında mücadele eden diğer İzmir ekibi Foça ise kadrosunda Erhan Önal, Hasan Vezir, Altan, Osman, Hasan, Cengiz gibi eskinin ünlü ve milli futbolcularının yer aldığı Galatasaray’a 4-0 yenilmekten kurtulamadı. Altan (2), Cengiz ve Erol(KK)’nın golleriyle maçı kaybeden Foça Belediyespor Masterleri 7-8-9 Nisan 2011 tarihlerinde yine Antalya’da yapılan ve 10’u yurtdışından 40 takımın katıldığı 2.Uluslar arası Masterler Futbol turnuvasında olduğu gibi yine final oynama başarısı gösterdi.

Turnuva'ya katılan takımlarda oynayan geçmişin ünlü futbolcuları ilerlemiş yaşlarına rağmen oynadıkları futbol ve zaman zaman yaptıkları şık hareketlerle alkışlandılar. Galatasaray'da Erhan Önal, Hasan Vezir, Altan, Osman, Hasan, Cengiz, Antalya'da eski Beşiktaş'lı Kemal Yıldırım, Fenerbahçe'li Nuri Kamburoğlu, Sakarya'da Bursaspor'lu Selim Özer, Türkiye liglerinde top koşturmuş diğer ünlüler arasında en çok ilgi görenler olarak dikkat çektiler.

Final maçları sonrası yapılan törende katılan tüm takımlara turnuvayı düzenleyen Antalya Futbol Masterleri Derneği’nin şildi, dereceye giren takımlara kupaları Dernek Başkanı Hasan Küçükkara ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.

Şampiyon takım Galatasaray’ın kaptanı Erhan Önal yıllardır yurtiçi ve yurtdışındaki pek çok turnuvaya katıldıklarını ve bu turnuvada da yurdun dört bir yanından gelen takımlarla zevkli ve çekişmeli maçlar yaptıklarını söyledi. Her yaştan insanların spor yapmasının önemine değinen Erhan Önal; “ Antalya’nın her sene yaptığı turnuva bu yıl Cumhuriyet Kupası adı altında düzenlendi. Ben futbolu bıraktıktan sonra 20 yıldır bu tür etkinliklere katılıyoruz. Aralık ayında Romanya’da kapalı salon turnuvası var. Ocak’ta İstanbul’da Uluslararası bir turnuva olacak. Aktif futbolu bırakmış arkadaşlarla bir araya geliyoruz. Hava güzel. Ortam güzel. Turnuvayı kazanmak da güzel. Üçüncü Balçova, İkinci Foça, ve bende bir İzmirli olarak Şampiyonluk kupasını kaldırdım. Yani İzmirliler olarak kupaları götürdük.”dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 1780
Okunma: 1780












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)