ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü yeni başarılara yelken açtı

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 14.12.2011    

Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü yeni başarılara yelken açtı



Kültür, Sanat ve eğitim faaliyetleriyle gençlere ve çocuklara çeşitli etkinlik olanakları sunan Aliağa Belediyesi, son yıllarda Satranç sporuna verdiği destekle dikkatleri çekiyor.

Başarılı bir yılı geride bırakan ve sekiz farklı kategoride eğitimlerine devam eden Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü şimdi yeni hedeflere koşuyor. Piyon, At, Fil, Kreş, Kale, Vezir, Şah ve Yetişkin gruplarında toplam 415 öğrenciyle yeni yıla hazırlanan Aliağa Belediyesi’nin satranççıları 2012 yılından da adından söz ettirmek istiyor.

Birçok turnuvada başarılı sonuçlarla adını ülke geneline duyuran: Ufuk Özkan, Utku Deniz Demir, Serkan Soysal, Gökçe Özaltun, Haşim Doğu ve Ecem Özaltun gibi satranççılarıyla 2011 yılında önemli dereceler elden Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü hem öğrencilere satranç öğretiyor hem de öğrencilerin birçok yarışma ve turnuvaya katılımını sağlıyor.

Kentte satranç sporunun yaygınlaştırılması için çalıştıklarını ve her geçen yıl gelen öğrenci sayısının artmasından mutluluk duyduklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Çocuklarımızın, gençlerimizin zihinsel açıdan gelişimine katkı sağlayan satranç sporunun daha çok sevilmesi ve yaygınlaşması için Aliağa’da 2 Bin 500 satranç takımı dağıttık. Satranç kulübümüz çok faal çalışıyor. Yaptığımız destek ve çalışmalar sonucunda Satranç Kulübümüzdeki öğrencilerin dereceye girmesini görmekten mutluluk duyuyoruz. Sporcularımızın gelecek yıl da geçtiğimiz yıllardan daha başarılı sonuçlar alacağına inancım tam." dedi.

7 yaş üzeri herkesin kayıt yaptırabildiği Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Kazım Dirik Mahallesi Muhtarlığı yakınında, Atatürk Caddesi üzerindeki yerinde hizmet veriyor.






Okunma: 1389
Okunma: 1389












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)