ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Başkan Tartan şampiyonluk yolunda ilerleyen Defne’nin yanında

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 17.12.2011    

Başkan Tartan şampiyonluk yolunda ilerleyen Defne’nin yanında



2011 Türkiye Satranç Turnuvası birincisi, Konak Belediyesi’nin destek verdiği sekiz yaşındaki Defne Sade Brezilya’da düzenlenen dünya şampiyonasını 26’ıncı sırada tamamladı. 84 ülkeden 1020 sporcunun katıldığı ve eleme şeklinde yürütülen turnuvadan başarıyla dönen küçük şampiyon Türkiye'de olimpiyatlara katılan en küçük bayan satranç sporcusu unvanını elde etti.

Uluslararası arenada ilk tecrübesi olmasına karşın önemli bir başarı elde eden sporcuyu kabul eden Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, sporcuya desteklerinin devam edeceğini söyledi. Defne Sade, dünya şampiyonasında sıralamada daha üst basamaklarda yerini alabileceğini ifade ederek yaşadığı deneyimin kendisini gelecekte şampiyonluklara taşıyacağını belirtti.

Şampiyona sırasında tecrübe, birikim ve deneyim elde ettiğini belirten küçük sporcu Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın kendisini şampiyonaya yolcu ederken verdiği hediyeleri yabancı rakip sporcular ile paylaştığını söyledi. Bu davranışının çevresinde sempatiyle karşılandığını anlatan Defne Sade, “ Rakiplerim maç süresince benim dikkatimi dağıtmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ben de daha çok hırslandım ve yaptıkları benim dikkatimi dağıtmaya yetmedi. Önümüzdeki şampiyonalarda birincilikler elde ederek madalya ve kupaları yine başkanıma getireceğim” dedi.

Brezilya’da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası’na katılan Defne’nin tüm harcamalarının Konak Belediyesi tarafından karşılandığını hatırlatan ‘Çocuk Dostu Başkan’ Dr.Hakan Tartan, “Çocuklarımız zekalarıyla, yaratıcılıklarıyla, hayalleriyle geleceğimize umut ışığı yakıyor. Defne’nin satrançta gösterdiği başarıyı gururla izliyoruz. Küçük sporcuyu desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Defne sekiz yaşında ve Olimpiyatlara katılan en küçük bayan sporcu ünvanı elde etti. Bu başarıyı Türkiye’de herkes paylaşıyor ” dedi.






Okunma: 1552
Okunma: 1552












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)