ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça meydanında elde bayrak dilde Atatürk, Çevre, Miraç

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.6.2013    

Foça meydanında elde bayrak dilde Atatürk, Çevre, Miraç



Direnişe devam sloganıyla 5 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 21.00’da Foça Demokrasi Meydanı’nda toplanan Foçalılar; Miraç Kandili ve Dünya Çevre Günü olması nedeniyle eylemlerini kutlamaları da katarak yaptılar. Ezan sesinde susan meydan; Atatürk, silah arkadaşları, direniş ve devrim şehitleri için dökülen hayır lokmasıyla manevi bir atmosfere de büründü.

Daha önceki günlere göre katılımın biraz azaldığı gözlenen Demokrasi Meydanı’nda alanın neredeyse tamamını kaplayan büyük bir Türk Bayrağı açıldı. 250 dolayındaki katılımcı bayrağı marşlar, sloganlar, şarkılar eşliğinde, eller üzerinde eylem boyunca aralıksız dalgalandırdı. Bayrağı sallayanlar arasında 7 yaşındaki çocuğuyla el ele tutuşan anneler, 80’lik yaşlılar, tekerlekli sandalyesinde yürüme engelliler, eşler, sevgililer dikkati çekti.



Yetkin Atak tarafından yapılan konuşma da günün eylem biçimini ve amacını özetler nitelikteydi. “Farklı kimliklerle oluşturduğumuz bu topraklarda büyük Türk milleti geleneklerine, kültürüne, tarihine uygun olarak, zorbalığa karşı haklı, yasal ve meşru hakkımızı kullanmaktayız. Halkın ortak vurgusu ülkemizin dört bir yanında yankılanan “Tayyip istifa” talebidir. Tayyip Erdoğanlar artık ülkeyi yönetemez hale gelmiştir” diyen Atak; meydanların etnik ve mezhepsel ayrılıkları yok ettiğini ve bu kardeşlik çizgisinin devamının sağlanmasının gerekliliğini vurguladı. İslam aleminin Miraç Kandilini, Dünya insanlarının Çevre Günü’nü kutlayan Yetkin Atak “Bu mübarek geceyi hayırla dualarla anıyoruz. Herkesi Foça esnafımızın katkılarıyla dökülen hayır lokmasından almaya, ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bu vesileyle bir kez daha anmaya, dualarıyla yad etmeye çağırıyoruz” dedi.

Dökülen lokmadan meydanda güvenlik önlemi alan polislere de ikram eden eylemciler gösterilerde takındıkları olumlu tutum için de teşekkür ettiler.



“Her Yer Gezi Her Yer Direniş” “Hükümet İstifa” “Direne Direne Kazanacağız” “Gün Gelecek Devran Dönecek Tayyip halka Hesap Verecek” vb. sloganlar ve tencere tava sesleriyle Demokrasi Meydanı’nı inleten eylemciler saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra açtıkları dev bayrağı yere değdirmeden özenle katladılar.

Bir saat süren eylem her gece aynı saatte aynı yerde buluşma duyurusuyla olaysız olarak sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2889
Okunma: 2889












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)