ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça "Vatan Emek Cumhuriyet Birlikteliği" mitingine üçbin kişi katıldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.6.2013    

Foça "Vatan Emek Cumhuriyet Birlikteliği" mitingine üçbin kişi katıldı



İzmir’in Foça İlçesi’nde 8 Haziran 2013 Cumartesi günü sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin oluşturduğu platformun düzenlediği “Vatan Emek Cumhuriyet Birlikteliği” yürüyüş ve mitingine yaklaşık üç bin kişi katıldı.

Saat 19.00’da eski Barbaros Büfe önünde toplanan katılımcılar daha önce destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarının onayıyla belirlenen sloganları atarak, düdük çalarak, bayrak sallayarak Küçükdeniz Reha Midilli Caddesi’ni yürüdüler. Bu sırada evlerinin balkonlarındaki vatandaşlar bayraklarla, denizden tekneler düdüklerini çalarak, restoranlarda bulunan yerli yabancı turistler kortejin geçişi sırasında ayağa kalkarak alkışlarıyla destek verdi.



DEMOKRASİ MEYDANI’NDA DEV TÜRK BAYRAĞI

Demokrasi Meydanı’nda dev bir Türk Bayrağı açan grup, Sevgi Yolu, Foklu Çeşme Meydanı, Büyükdeniz Aşıklar Caddesi güzergahını izleyerek “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” “Hükümet İstifa Tayyip Yüce Divana” “Kahrolsun AKP Diktatörlüğü” “AKP’den Hesabı Türk Gençliği Soracak” “Yurtseverler Çıkacak Hesap Soracak” “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” “Yaşasın Atatürk Cumhuriyeti” “Yurtseverler Birleşin İktidara Yerleşin” “Reyhanlının Hesabı Sorulacak” sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı’na ulaştılar.



Torunu ile birlikte yürüyüşe katılan çok sayıda kişiyle birlikte gençler ve Hüseyin Kılıç ile eşi gibi seksenli yaşlarda yurttaşların da coşkuyla sloganlar attığı mitingde Silivri’de tutuklu bulunan emekli Koramiral Lütfi Sancar’ın Foça’da yaşayan eşi Feride Sancar da bir konuşma yaptı.



FERİDE SANCAR “ TAYYİP İÇERİ AYDINLAR DIŞARI”

Bir komplo ile içeri alınan aydın sivil asker herkes için seslerini duyurmaya çalıştıklarını ve 6 Temmuz tarihinde Foça’da yapacakları eyleme tüm vatanseverleri beklediğini belirten Feride Sancar “Tayyip İçeri Asker Dışarı” diyerek sözlerini bitirdi ve bu sözleri slogan olarak tekrarlanırken uzun süre alkışlandı.



SEYRETTİĞİMİZ DİZİYE, İÇTİĞİMİZ İÇKİYE, KAÇ ÇOCUK YAPACAĞIMIZA KARIŞILDI

Düzenleme komitesi adına yapılan konuşmada devletin yıkılma noktasına getirildiği, Anayasa’nın değiştirilemez üç maddesinin değiştirilmeye çalışıldığı, yanlış dış politikalarla ülkenin yalnızlaştırıldığı, başta Reyhanlı olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde unutulmaz acılar yaşatıldığı vurgulandı. Yalaka ve yandaş medya yaratılarak özgür basının susturulduğu, her türlü zulümün yapıldığı bir ortam yaratıldığını belirten sözcü; “ Seyrettiğimiz diziye, içtiğimiz içkiye, kaç çocuk yapacağımıza, nerede eğitileceğimize, eve saat kaçta geleceğimize, hangi haberi alacağımıza, nasıl giyineceğimize, nasıl ibadet edeceğimize, çocuklarımızın nasıl eğitim alacağına, yani hayatımızı nasıl yaşayacağımıza müdahalede bulunarak temel hak ve özgürlüklerimizin bitmiş olduğu noktada büyük Türk Milleti ayağa kalkmıştır. Kendinden olmayanı aşağılayan, milletin tahammül sınırlarını zorlayan BOP eş başkanlığı artık ülkeyi yönetemez hale gelmiştir.” dedi.

“Hükümet İstifa” sesleriyle sonlanan konuşmanın ardında, çocukların okuduğu “Andımız”ı topluluk bir ağızdan söylendi. “ Ne Mutlu Türküm Diyene” cümlesi ise birkaç kez tekrarlandı.

“Gençlik Marşı” “Onuncu Yıl Marşı” eşliğinde dev bayrağın dalgalandırıldığı miting, Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından olaysız dağıldı.




Mitinge katılan siyasi parti ve STK’lar : Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Alevi Kültür Dernekleri, Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD), Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP), Türkiye Emekli Astsubaylar derneği (TEMAD), Foça Çevre Dostları Derneği (FOÇEV), Foça Turizm Derneği(TUDER), Zeytin Üreticileri Birliği, Foça Kent Konseyi, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD), Tüketiciyi Koruma Derneği(TÜKODER), Türkiye Gençlik Birliği (TGB)

Seyfi GÜL







Okunma: 3004
Okunma: 3004












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)