ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
"Dünyanın en büyük açık büfesi" rekoru kırıldı

   .::



  Yayın Tarihi: 18.4.2009    

"Dünyanın en büyük açık büfesi" rekoru kırıldı



1001 Dediler, 1028'i zorladılar

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 5'inci Açık Büfe Yemek Festivali'nde hazırlanan yemekler Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

Kuşadası'nda düzenlenen festivalde dünyanın en büyük açık büfesini oluşturmak için ilçedeki bütün turistik otellerin aşçıları büyük bir özveriyle çalışıp becerilerini kalabalık bir toplulukla paylaştı.

400 kadar aşçı günlerdir bugünü bekliyordu. Festival rekorunun tespiti için Londra'dan gelen Guinnes Direktörü Kelly Garrett, sabah erkenden başlayarak açık büfede yer alan tüm salata, çorba, tatlı, ekmek ve yemek çeşitlerini tek tek kontrol etti.

Büfede binyirmisekiz çeşit yemek bulunduğunu saptayan Garrett, daha önceki rekorun 601 çeşit yemekle ABD'nin Arizona kentinin elinde bulunduğunu ifade etti, ayrıca "Dünyanın En Büyük Açık Büfesi Rekorunu" Kuşadası adına tescil ettiğini açıkladı.

Bu arada, "Dünyanın En Büyük Açık Büfesi" yarışmasına 48 çeşit yemekle katılan Sürmeli Oteli'nin mutfak adamlarıyla güzel sohbetler yaptık ve bolca hatıra fotoğrafı çektik... Sürmeli Oteli Sous Chef aşçısı Tahsin Cengiz'den aldığımız bilgilere göre 18 çeşit balkabağı dekorunu ekibiyle kendileri yapmışlar.















Nurdan ÇAKIR TEZGİN







Okunma: 3961
Okunma: 3961












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)