ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“FOÇA ÇOCUK ŞENLİĞİ” 24 NİSAN’DA BAŞLIYOR..

   .::


Ahmet ÖNEL    

  Yayın Tarihi: 20.4.2007    

“FOÇA ÇOCUK ŞENLİĞİ” 24 NİSAN’DA BAŞLIYOR..


      Nisan ayı ile özdeşleşen çocuk etkinlikleri kervanına Ege’nin güzel ilçesi Foça da katılıyor.

      Foça Belediyesi’nin düzenlemesiyle bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan “Foça Çocuk Şenliği”, 24 / 29 Nisan tarihleri arasında yörenin çocuklarıyla buluşmuş olacak.

 Foça Çocuk Şenliği 2007

     Şenlik kapsamında, Haydi Bir Kitaplık Kuralım çağrısıyla çocuk kitaplığı oluşturulması için çocuklar seferber edilecek; rengarenk uçurtmalar gökyüzüne salınacak; deneyimli büyüklerin gözetiminde duvarlar boyanacak; usta karijkatürcü ve ressamların katılımıyla resim ve karikatürler yapılıp sergilenecek; kapalı salonlarda salon oyunları oynanacak; çocuk kitabı yazarlarının katılımıyla çocuk kitapları hakkında bir panel gerçekleştirilecek, kitaplar imzalanacak...

      Şenlikte çocuk tiyatrosu ve çocuklar için açık havada düzenlenecek konserler de elbette unutulmuş değil. 24’ünde Foça Belediye Meydanı’ndaki açılış töreni Karşıyaka Belediyesi Bandosu’nun katılımıyla gerçekleşecek. Belarus ve Türkmenistan’dan katılan folklor ekipleri şenliğe farklı bir renk katacaklar. Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun “Domates ve Gözlük” ve Bornova belediyesi Tiyatrosu’nun “Eşekler Karnavalı” adlı oyunları şenliğin sahne etkinlikleri arasında yer alacaklar.

      Birinci Foça Çocuk Şenliği’ne katılan sanatçılar arasında Tarık Dursun K., Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Mehmet Atilla, Ahmet Önel, Semih Poroy, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Koncagül Ağaoğlu gibi sanatçılar yer alıyor.

      Etkinlikler süresince Reha Midilli Kültür Merkezi’nde çizgi film gösterimleri devam edecek.

      Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ Foça Çocuk Şenliği’nin Foça yöresine bir heyecan ve coşku getireceğini ve şenliğin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı , daha katılımcı olacağını şimdiden müjdeliyor.


Düzenleme Kurulu; Tarık Dursun K., Feyzi Örnek, Ahmet Önel ve Foça Belediyesi

Ahmet ÖNEL

www.ahmetonel.com





Okunma: 1860
Okunma: 1860












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)