ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça yasta - Reha Midilli vefat etti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.5.2012    

Foça yasta - Reha Midilli vefat etti



Foça’ya kazandırdığı sayısız eserler ve yaptığı hizmetlerle adını ilçenin hemen her yerine kazıyan ve halkın gönlünde taht kuran “TBMM Üstün Hizmet Madalyası” sahibi işadamı Reha Midilli bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre 85 yaşındaki Reha Midilli saat 02.00 dolayında nefes darlığı şikayeti nedeniyle çağrılan 112 Acil ambulansıyla Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan hayırsever işadamı saat 03.30 dolayında hayatını kaybetti.

Reha Necla Midilli Vakfı’nın kurucusu, hayırsever işadamı son gününe kadar Foça’ya daha ne yapabilirim düşüncesiyle çalışıyordu. 7 Mayıs 2012 günü Milli Eğitim Müdürlüğü ile vakfın işbirliğinde gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasının kendi adını taşıyan kültür merkezindeki ödül töreninde kazanan öğrencilere ödüllerini vermiş ve “Foça’ya hizmete doyamıyorum. Vakfın ve eserlerimin insanları mutlu ettiğini gördükçe ben de çok çok mutlu oluyorum” demişti. Reha Midilli Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu ile birlikte hazırladıkları “Reha Midilli Kültür ve Turizm Ödülü” programının hayata geçmesini, geleneksel hale gelerek uluslararası bir nitelik kazanması için çalıştığını söylemişti.



FOÇALILAR BÜROSUNA AKIN ETTİ

Ölümü büyük üzüntü yaratan Midilli için; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Osman Mert başta olmak üzere, acı haberi alan herkes Demokrasi Meydanı’ndaki bürosunun önünde toplandı. Halktan çok sayıda kişinin sessizce ağladıkları görüldü. Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Haydar Çelebi taziyeleri kabul etti. Ayrıca meydanda taziye defteri açıldı.

14 MAYIS 2012 PAZARTESİ ÖĞLEN KAYALAR CAMİİ

Foça’nın Reha Amcası Reha Midilli’nin cenazesi 14 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 10.30’da Foça Devlet Hastanesi’nden alınarak adını taşıyan Anadolu Lisesi’ne getirilecek ve burada katafalka konacak. Okul tören alanında yapılacak konuşmaların ardından 12.30’da Kayalar Camii’ne intikal ettirilecek. Burada öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra alınacak naaş omuzlar üzerinde taşınarak Balık hali – Ziraat Bankası – Foça Belediyesi - Sevgi Yolu – Köprübaşı ve Değirmenlik caddesi güzergahı takip edilerek Foça Eski Kabristanı’ndaki kabrinde toprağa verilecek.



MEHMET REHA MİDİLLİ (1927 - 2012) : Reha- Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reha Midilli, 05 Mayıs 1927 yılında Foça’da doğdu. İlköğrenimini Foça’da, orta öğrenimini İzmir Buca ve Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Babası Cemil Midilli’nin yanında iş ve ticaret hayatına atıldı. Askerlik dönüşü kendi işlerini kurmaya başladı. Çiftçilik ve hayvancılık, zeytinyağı üretimi ve ticareti, otomobil işletmeciliği ve nakliyecilik, inşaat sektörü ve gayrimenkul alım satım işleri yaptı. 1950 yılında Süheda Necla Midilli ile evlendi. 1987 yılında iş ve ticaret hayatını noktaladı.

1973 – 1980 yılları arasında iki dönem Foça Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Mehmet Reha Midilli; Foça ve çevresine sayısız eserler kazandırdı. Karşılıksız öğrenci bursları verdi Ülkemizin en büyük ödüllerinden olan “Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Ayrıca 7. 8. ve 9. Cumhurbaşkanlarımızdan “Takdirname” ve “Şükran Ödülleri” aldı.

Ömrünü vatanına, Ulusuna ve onun yücelmesine adayan Mehmet Reha Midilli, büyük bir şevk, heyecan ile yöreye ve Foça’ya büyük eserler kazandırdı.

Bu eserlerinden Reha-Necla Midilli Vakfı yoluyla binlerce öğrenci, öğretmen ve toplumun hemen tüm kesimleri yararlanmış ve yararlanmaktadır. Burslarıyla okuyan, mezun olup meslek sahibi olduktan sonra yine bu kurumlarda çalışan çok sayıda kişi bulunmaktadır.

Foça ve çevresinde eserlerinden bazıları şunlardır:

-Foça Bağarası Cemil Midilli İlköğretim Okulu (1971)
-Foça Cemil Midilli Lisesi (1974)
-Foça Bedia Midilli İlköğretim Okulu (1984)
-Yenifoça Reha Midilli İlköğretim Okulu (1987)
-Foça Reha-Necla Midilli İlköğretim Okulu (1995)
-Foça Reha-Necla Midilli Devlet Hastanesi (2002)
-Foça Reha Midilli İlköğretim Okulu (2002)
-Foça Reha-Necla Midilli Sağlık Ocağı (2005)
-Foça Reha Midilli Kültür Merkezi (2006)
-Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi (2006)
-Foça Reha Midilli 11 Eylül Kapalı Spor Salonu (2006)
-Foça Belediyesi Reha Midilli Sosyal Tesisleri (2009)
-Foça 9 Eylül Üniversitesi Reha Midilli Uygulamalı Turizm Meslek Yüksekokulu (2009)
-Foça Reha Midilli Neclaana Yaşlılarevi (2010)
- Reha Midilli Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğrenci Yurdu, Bağarası,( 2011)


Seyfi GÜL







Okunma: 3093
Okunma: 3093












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)