ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
21. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde iki caz sergisi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 26.2.2014    


21. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde iki caz sergisi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlediği 21. İzmir Avrupa Caz Festivali, 14 konserin, seminer ve atölyelerin yanı sıra caz ile grafik sanatının buluşmasına sahne olacak. 3 Mart 2014 Pazartesi günü Ahmed Adnan Saygun sanat Merkezi’nde açılacak ve Festival süresince açık kalacak iki serginin ilkinde dünyanın en büyük grafik sanatçılarından biri kabul edilen Polonyalı Rafal Olbiński’nin “Kapaktaki Caz” konulu çalışmaları yer alacak. Festival’in geleneksel Caz afişi Yarışması Sergisi de alt galeride izlenime açık olacak.

Her yıl İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişinin belirlenmesi için yapılan Caz Afişi Yarışmasına bu yıl Türkiye’nin çeşitli illerinden 317 afiş katıldı. Seçici kurulun sergilenmeye değer bulduğu 23 afiş “12. Caz Afişi Yarışması Sergisi”nde yer alacak.

3- 20 Mart 2014 tarihleri arasında AASSM’nin Doğu ve Batı Kanatlarında açık kalacak Rafal Olbiński “Kapaktaki Caz” sergisinde, Olbiński’nin 50 yıllık geçmişe sahip Jazz Forum Dergisi için yaptığı kapaklardan 30’u yer alacak.

New York ve Los Angeles’taki the Society of Illustrators tarafından kendisine verilen altın ve gümüş madalyalar dâhil olmak üzere bugüne dek toplam 150’nin üzerinde ödül kazanan Olbiński, 1994 yılında Dünya’nın En Unutulmaz Posteri, the “Prix Savignac” için Paris’te International Oscar ile ödüllendirildi. 1995 yılında davet edildiği bir yarışma için tasarladığı poster “New York City – Capital of the World”, New York Belediye Başkanı Rudolf Giuliani’nin liderlik ettiği bir jüri tarafından New York Şehrinin resmi posteri seçildi.

Olbiński, 21. İzmir Avrupa Caz Festivali Atölye Çalışmaları kapsamında 11 Mart’ta Akademi İKSEV’de genç grafikçilerle bir atölye çalışması yapacak. Sergi ve atölye çalışması Türkiye- Polonya Diplomatik İlişkilerinin 600. Yılı kutlamaları kültür programı çerçevesinde yapılacak.






Okunma: 1386
Okunma: 1386












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)