ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
1950’li Yıllarda İzmir ve Güzel Karşıyaka kitabı yayınlandı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 3.3.2014    


1950’li Yıllarda İzmir ve Güzel Karşıyaka kitabı yayınlandı

Karşıyaka Belediyesi’nden bir kültür hizmeti daha geldi. Karşıyaka’nın 1950’li yıllarını anlatan, bu güne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflarla belgelenmiş anıların yer aldığı “1950’li Yıllarda İzmir ve Güzel Karşıyaka” kitabı basıldı. Prof. Önder Küçükerman’ın yazdığı kitapta geçmişteki Karşıyaka’da sosyal yaşam, sıkıntılar, mutluluklar, komşular arası ilişkiler, deniz sevdası ve yazarın fotoğraf merakı anlatılıyor.

Hayatını halen İstanbul’da sürdüren Prof. Önder Küçükerman’ın konuşmacı olarak katılacağı kitap tanıtımı ve fotoğraf sergisi 5 Mart 2014 Çarşamba günü saat 14.00’da Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Küçükerman toplantıda kitaplarını da imzalayacak.

Karşıyaka’da ilk ortaokul ve lise yıllarını geçiren Önder Küçükerman, daha sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a gider ve oraya yerleşir. Karşıyaka’da yaşadığı çocukluk ve gençlik yıllarında elinden düşürmediği fotoğraf makinesi ile anı-belgesel tadındaki kitabında ilginç öyküler yer alıyor. Denize girilen sahildeki yaşananlar, Bostanlı’daki evinde bulunduğu sırada cumhurbaşkanı ilan edilen Cemal Gürsel’in ilk kez İskele Karşısı’ndaki o dönemin Halk Evi’nde konuşmaları, Karşıyaka halkının eylemlere katılması gibi pek çok konu fotoğraflarla kitapta anlatılıyor.






Okunma: 1513
Okunma: 1513












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)